Magyar-görög – Értékes pontot szerzett a Dárdai-csapat – Eredmények, csoportállás

A magyar labdarúgó-válogatott hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott a görög csapattal az Európa-bajnoki selejtezősorozat vasárnapi mérkőzésén, ezzel teljesítette a Dárdai Pál szövetségi kapitány által előzetesen kitűzött minimális célt, azaz az egy pont megszerzését.

 

A magyar válogatott így nyolc ponttal a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll csoportjában, míg a görög együttes mindössze két ponttal továbbra is utolsó, s aligha szólhat már bele a továbbjutásért folyó versenybe. Dárdai Pál csapata legközelebb június 13-án a finnek otthonában lép pályára.

 

Eb-selejtező, F csoport:

Magyarország-Görögország 0-0
—————————-
Groupama Aréna, 22 ezer néző, v.: Szergej Karaszjov (orosz)
sárga lap: Leandro (10.), Elek (55.), Pintér (79.), illetve Kone (64.), Fetfacidisz (65.)

Magyarország:
————-
Király Gábor – Fiola Attila, Juhász Roland, Kádár Tamás, Leandro de Almeida – Elek Ákos (Pintér Ádám, 70.), Tőzsér Dániel – Stieber Zoltán, Gera Zoltán, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám (Nikolics Nemanja, 68.)

Görögország:
————
Oresztisz Karnezisz – Szokratisz Papasztatopulosz, Kosztasz Manolasz, Vaszilisz Toroszidisz, Kosztasz Sztafilidisz – Kirijakosz Papadopulosz, Andreasz Szamarisz – Jannisz Fetfacidisz (Jannisz Janniotasz, 77.), Panajotisz Kone (Kosztasz Kacuranisz, 77.), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Kosztasz Fortunisz, 69.) –  Sztefanosz Athanasziadisz

Ami a magyar csapat összeállítását illeti, Dárdai Pál szövetségi kapitány nem okozott komoly meglepetést, így a kapuban az a Király Gábor kapott bizalmat, aki 93. alkalommal ölthette magára a címeres mezt, így az erre vonatkozó örökrangsorban megelőzte Fazekas Lászlót, s immáron egyedül áll a második helyen a 101-szeres válogatott Bozsik József mögött. A görög kispadon debütáló Sergio Markarián öt helyen változtatott azon az együttesen, amely legutóbb hazai pályán kikapott a feröeriektől.

Az első félidő túlnyomó részében a görögök birtokolták többet a labdát, azonban ez helyzetekben egyáltalán nem mutatkozott meg. A magyar csapat rendkívül fegyelmezetten visszazárt, keményen védekezett és nem hagyott teret a vendégeknek, akik így többször is komoly technikai hibákat vétettek. Az első negyvenöt perc legnagyobb helyzetét – talán az egyetlen komoly lehetőséget – Gera Zoltán hagyta ki, a Ferencváros veterán támadója Szalai Ádám beadása után találta magát ziccerben, de fölé lőtt.

A fordulást követően a görögök nekiugrottak a magyaroknak, az első öt percben többet veszélyeztettek mint a teljes első játékrészben. A folytatásban is a kékben futballozó vendégek akarata érvényesült, rendre a magyar 16-os előterében járatták a labdát. A hajrában a magyar együttes kijött a szorításból, Pintér és Nikolics is eldönthette volna a három pont sorsát, de gól nem született.

 

 

 

Dárdai szerint jól dolgozott a csapat

 

Jól dolgozott a magyar csapat Dárdai Pál szerint a görög válogatott elleni gól nélküli döntetlenre végződött labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn.

A szakember a találkozót követőn sajtótájékoztatón kiemelte, rendkívül elégedett azzal, hogy az együttes ismét kapott gól nélkül hozott egy találkozót, ráadásul több nagy helyzetet is kidolgozott.

“Jó úton járunk, meg kell tanulnunk az ilyen mérkőzéseket ezekből a nagy helyzetekből eldönteni” – tette hozzá a kapitány, aki szerint az első tíz percben kissé visszafogott volt együttese, ennek talán a teher lehetett az oka. – “A második félidőt nem kezdtük jól, fölénk kerekedett a görög csapat, amely nagyon jó. Értékes pont lehet ez, majd a végelszámolásnál meglátjuk, mire lehet elég” – mondta Dárdai Pál, aki szerint a csereként beálló Nikolics Nemanja, valamint Pintér Ádám is “jól szállt be”, azonban hiányolta, hogy ennyi pontrúgásból nem igazán sikerült veszélyt kialakítani a görög kapu előtt.

Sergio Markarián, a görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ugyan nem ünnepelhetett győzelmet debütáló mérkőzésén, ennek ellenére elégedett volt csapata teljesítményével.

“Mindenki láthatta, hogy közel voltunk a győzelemhez, de végül sajnos két nagyon fontos pontot elvesztettünk. Az első félidőben körülbelül negyed órán át nem találtuk a játék ritmusát, akkor nagy nyomás alatt voltunk, és sok volt a pontatlan passz” – mondta a találkozót követően a szakember. – “Az első félidő végére azonban az ellenfelünk fölé kerekedtünk. A második játékrészben harminc percen át uraltak a játékot, de nem tudtuk befejezni az akcióinkat, ugyanakkor összességében elégedett vagyok a csapat teljesítményével.”

Hozzátette:az együttes még messze van a céljától, azonban ő így is elégedett játékosai teljesítményével, különösképpen annak tekintetében, hogy mindössze négy napot dolgoztak együtt. “Úgy látom, az első két hely megszerzése már távol van, de mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a harmadik pozíciót elcsípjük.”

A Groupama Arénában rendezett vasárnapi összecsapást követően a magyar válogatott nyolc ponttal a pótselejtezőt érő harmadik helyén áll csoportjában, míg a görög együttes mindössze két ponttal továbbra is utolsó, s aligha szólhat már bele a továbbjutásért folyó versenybe. Dárdai Pál csapata legközelebb június 13-án a finnek otthonában lép pályára.

 

 

 

A magyar csoport eredményei, állása és programja

 

A vasárnap győztes román és északír csapat öt, illetve négy ponttal ellépett a harmadik magyar válogatottól, mely gól nélküli döntetlent játszott a sereghajtó görög együttessel a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező-sorozat F csoportjának ötödik fordulójában.

F csoport, 5. forduló, eredmények (az UEFA honlapjáról):

MAGYARORSZÁG-Görögország 0-0

Észak-Írország – Finnország 2-1 (2-0)

Románia – Feröer-szigetek 1-0 (1-0)

 

Az állás:
1. Románia            5  4  1  –   7-1  13 pont
2. Észak-Írország     5  4  –  1   8-4  12
3. MAGYARORSZÁG       5  2  2  1   4-3   8
4. Finnország         5  1  1  3   5-7   4
5. Feröer-szigetek    5  1  –  4   2-7   3
6. Görögország        5  –  2  3   1-5   2

korábban:

1. forduló (szeptember 7.):
MAGYARORSZÁG – Észak-Írország 1-2 (0-0)
Feröer-szigetek – Finnország 1-3 (1-0)
Görögország-Románia 0-1 (0-1)

2. forduló (október 11.):
Románia-MAGYARORSZÁG 1-1 (1-0)
Finnország-Görögország 1-1 (0-1)
Észak-Írország – Feröer-szigetek 2-0 (2-0)

3. forduló:
Feröer-szigetek – MAGYARORSZÁG 0-1 (0-1)
Finnország-Románia 0-2 (0-0)
Görögország – Észak-Írország 0-2 (0-1)

4. forduló:
MAGYARORSZÁG-Finnország 1-0 (0-0)
Görögország – Feröer-szigetek 0-1 (0-0)
Románia – Észak-Írország 2-0 (0-0)

További program:
6. forduló, 2015. június 13.:
Finnország-MAGYARORSZÁG 18.00
Feröer-szigetek – Görögország 20.45
Észak-Írország – Románia 20.45

7. forduló, 2015. szeptember 4.:
MAGYARORSZÁG-Románia 20.45
Feröer-szigetek – Észak-Írország 20.45
Görögország-Finnország 20.45

8. forduló, 2015. szeptember 7.:
Észak-Írország – MAGYARORSZÁG 20.45
Finnország – Feröer-szigetek 20.45
Románia-Görögország 20.45

9. forduló, 2015. október 8.:
MAGYARORSZÁG – Feröer-szigetek 20.45
Észak-Írország – Görögország 20.45
Románia-Finnország 20.45

10. forduló, 2015. október 11.:
Görögország-MAGYARORSZÁG 18.00
Feröer-szigetek – Románia 18.00
Finnország – Észak-Írország 18.00

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.