KRESZ-felfrissítő program és letölthető közlekedési tananyagok

Interneten keresztül elérhető e-learning alapú képzési rendszert és tematikus, célzott tananyagokat dolgozott ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Közlekedési Hatóság a közúti balesetek számának csökkentése és a közlekedési kultúra javítása érdekében.

 

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Nemzeti Közlekedési Hatóság azzal a kéréssel kereste meg Önkormányzatot, hogy minél szélesebb körben segítse közlekedési projektjük népszerűsítését.

A program 2015. március 1-jével indult és az „Interneten keresztül elérhető e-learning alapú képzési rendszer és tematikus, célzott tananyagok biztosítása a közúti balesetek számának csökkentése és a közlekedési kultúra javítása érdekében” címet viseli.

Az előkészített Közlekedésbiztonsági program elsődleges célja, hogy a legkorszerűbb technológiák segítségével járuljon hozza a Nemzeti Alaptantervben és az EU-ajánlásokban meghatározott közlekedésbiztonsággal és közlekedéssel kapcsolatos kompetenciák minél fiatalabb korban történő, készségszintű kialakításához és ez által a közúti közlekedési balesetek minél nagyobb mértékű csökkentéséhez.

A program két részből áll, a tanulóknak szóló program évfolyamonként külön-külön tananyagot biztosít, és az iskolai gyakorláshoz megfelelő segédanyagokat.

A felhívás megküldésre került a budaörsi iskolák számára. A tanulói program elérhető: http://www.tanuloknak.hu/ oldalon, ahol van lehetőség diákként is regisztrálni.

Ebben az évben a közlekedésbiztonsági képzés kiszélesítésre került egy KRESZ felfrissítő programmal is felnőttek részére. Külön ismeretfelújító képzés biztosított az „A”, „B”, „C”, „D” kategóriás vezetői engedéllyel rendelkezők és a kerékpárral közlekedők részére is.

A program elérhetősége, ahogy a tájékoztató is tartalmazza: http://kreszfelfrissito.hu/, ahol egyéni és szervezeti regisztráció is lehetséges. A céges gépjárművekkel rendelkező vállalatok tehát az ingyenes képzési lehetőséggel felmérhetik és fejleszthetik meglévő tudásukat.

Azon célok érdekében, hogy a közlekedésben rejlő balesetveszélyes helyzetek felismerése javuljon, a szabályokat betartó és környezettudatos attitűd fejlődjön, melynek eredményeként a szabálysértések és balesetek száma csökkenhet, szívesen működünk együtt a program kitalálóival, megalkotóival, és tesszük közzé e lehetőségek elérhetőséget Budaörs honlapján – olvasható a budaors.hu-n.

 

(forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.