Megbontotta a szél a régi posta tetejét Budaörsön

(Budaörs, 2015. március 28. – Budaörsi Infó) 2015. március 27-én a nagy erősségű szél megbontotta a régi posta épületének a tetejét Budaörsön. A helyszínre a Budaörsi Önkéntes Tűzoltók és rendőrök érkeztek, hogy elhárítsák a veszélyt. Szombatra is, öt megye kivételével, az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat az erős szél veszélye miatt.

 

 

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Nógrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád megye kivételével az ország egész területén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Azt írták: szombat reggel, délelőtt akár egy-egy 75-85 kilométer/órás széllökésre is számítani lehet. Az északnyugati, északi szelet a Dunántúlon, az északi, északkeleti szelet az északkeleti országrészben a nap folyamán is viharos (60-75 kilométer/órás) széllökések kísérik. Estére, késő estére mérséklődhet a légmozgás.

Az előrejelzés szerint szombaton a Dunántúlon többórás napsütésre lehet számítani, legfeljebb néhol lehet futó zápor. Másutt kezdetben túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, majd délután szakadozni kezd a felhőzet, és fokozatosan megszűnik a csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10-14 Celsius-fok között alakul. Késő estére 4-9 fok közé hűl le a levegő.

 

budaors_regi_posta_epulete_2015marc27

 

(Budaörsi Infó/MTI)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.