Sonkát, kolbászt és tojást kaptak a budaörsi nagycsaládosok a Gazdakörtől (képek)

(Budaörs, 2015. március 27. – Budaörsi Infó) Idén is megrendezésre került a húsvét előtti ajándékozás a budaörsi nagycsaládosok részére. Sonkát, kolbászt és tojást kaptak a családok a Gazdakör és a vele együttműködő Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság jóvoltából.

 

2015. március 27-én a budaörsi Szent Benedek Gimnázium és Szakképző Iskolában vehették át a húsvéti termékeket idén is a kiválasztott családok. A rendezvényen jelen volt  Kisberk Balázs, a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság elnöke, a budaörsi Nagycsaládosok Egyesületének vezető helyettese Sári Gabriella, Czuczor Gergely, a Szent Benedek tagintézmény vezetője és Gergely atya, aki megáldotta az ajándékokat, valamint a meghívott 21 család.

Mindezek mellett egy fantasztikus népi dallal köszöntette a jelenlévőket a Szélrózsa Néptánc Együttes néptáncosa, a népdalénekes Vadas Hanga Napsugár.

 

nagycsalados_husveti_ajandek_gazdakor13

 

 

nagycsalados_husveti_ajandek_gazdakor12

Vadas Hanga Napsugár – Szélrózsa Néptánc Együttes

 

Kisberk Balázs, a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy minden család 1,5 kg csípős, és 1,5 kg csemege kolbászt, 2 kg sonkát és 10 tojást kaptak.

nagycsalados_husveti_ajandek_gazdakor9

 

 

nagycsalados_husveti_ajandek_gazdakor17

 

 

nagycsalados_husveti_ajandek_gazdakor2

 

 

nagycsalados_husveti_ajandek_gazdakor8

 

“A tavalyi évben több alkalommal ajándékoztuk meg a budaörsi családokat. Minden programunkat hagyományteremtő szándékkal indítottuk el, így idén is folytatódik mindegyik kezdeményezésünk. Most húsvét előtt sonkát, kolbászt, tojást kapnak a családok, de nemsokára folytatódik a palántaosztás is, és a nyuszi-programunkban is bárki részt vehet a városból. A legközelebbi rendezvényünk április 11-én lesz a budaörsi Gazdapiacon lesz, ahol egy szárnyas szépségverseny keretén belül lehet majd ingyen szárnyasokhoz jutni.”

 

 

nagycsalados_husveti_ajandek_gazdakor18

 

 

nagycsalados_husveti_ajandek_gazdakor11

 

 

A húsvéti termékeket 21 család vehette át, majd ezt követően a kicsiket torta várta. Kisberk Balázs a tavalyi évben, és idén is azt hangsúlyozta, hogy azt tartja példaértékűnek, hogy ha valaki a gazdasági válságtól függetlenül vállalja azt, hogy nagycsaládot alapít és háromnál több gyereket nevel.

“Az ország jövőjének záloga a nagycsaládosokban rejlik, hiszen a lakosság lélekszáma csökken.”

 

nagycsalados_husveti_ajandek_gazdakor16

 

 

nagycsalados_husveti_ajandek_gazdakor15

 

 

nagycsalados_husveti_ajandek_gazdakor14

 

 

nagycsalados_husveti_ajandek_gazdakor10ű

 

 

nagycsalados_husveti_ajandek_gazdakor7

 

 

nagycsalados_husveti_ajandek_gazdakor6

 

nagycsalados_husveti_ajandek_gazdakor3

 

 

nagycsalados_husveti_ajandek_gazdakor

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.