Agatha Christie Egérfogója Budaörsön – Bemutató a Latinovits Színházban

(Budaörs, 2015. március 24. – Budaörsi Infó) 2014. március 28-án Agatha Christie Egérfogó című művét tekinthetik meg az érdeklődők a Budaörsi Latinovits Színházban 19 órai kezdettel.

 

Ha Agatha Christie nevét halljuk, gyilkosság cseng a fülünkben, méghozzá finom, úri, késsel-villával elkövetett gyilkosság, civilizált polgárok decens és diszkrét körében, a vakvéletlen vagy épp a nagyon is metsző tekintetű végzet által egybeterelve és összezárva.

Vagyis köztünk van a gyilkos, civilizált úriemberek között. Egyikünk. Ezúttal mindnyájunk jó ismerőse, egy fránya kis hóhelyzet (az angolok szerint valaki, de még a középkorban, elhitette velük az óceáni éghajlatot az enyhe telekkel, és azóta minden télen újra meglepődnek) siet segítségünkre, hogy egybeterelje-, és zárja a társaságot.

Amely társaság áll Agatha Christie szokásos válogatott csodabogaraiból: feltörekvő ifjú pár, költőien hóbortos fiatalember, nagyvilági dáma, nyers katonaember, a Birodalom támasza és egy kiejthetetlen nevű, lehetetlen szokásokkal előhozakodó külföldi – míg végül megérkezik a hó fogságába zártak közé minden angolok legangolabbika, a nyomozó is: ő hozza a hírt, hogy a gyilkosság, amelyen épp szörnyülködünk, valójában csak előjáték volt, az igazi vérfürdő csak most kezdődik, itt, az orrunk előtt, és csak egyben bízhatunk, egyben csak egytől retteghetünk is: hogy gyilkos és áldozat egyaránt közülünk kerül ki. Egyikünk. Az előadás a Hughes Massie Ltd. engedélyével, a Hofra Kft. közvetítésével jött létre.

 

 

Agatha Christie

EGÉRFOGÓ

Fordította MÉSZÖLY DEZSŐ és DEDINSZKY ZSÓFIA

BEMUTATÓ 2015. MÁRCIUS 28. 19 ÓRA

Szereplők:

Mollie Ralston LOVAS ROZI

Giles Ralston NAGY DÁNIEL VIKTOR

Christopher Wren MIKLÓS MARCELL

Mrs Boyle TAKÁCS KATALIN

Metcalf őrnagy ILYÉS RÓBERT

Miss Casewell SZALAY MARIANNA

Mr Paravicini MÁRTON ANDRÁS

Trotter nyomozó CHOVÁN GÁBOR

orfeum_A2_PRINT

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.