Szóljon bele! – Sajtótájékoztatót tartott aláírásgyűjtő akciójáról a Jobbik Budaörsön

(Budaörs, 2015. március 19. – Budaörsi Infó) 2015. március 19-én a Jobbik Magyarországért Mozgalom sajtótájékoztatót tartott Budaörsön, amelyen bejelentették, hogy a szervezet megkezdte Pest megyében is aláírásgyűjtő akcióját.

 

 

Novák Előd, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselő, valamint Császárné Kollár Tímea, a Jobbik Komárom-Esztergom megyei és Pest megyei regionális igazgatója arról beszélt, hogy négy témában kívánnak aláírásokat gyűjteni, a nyugdíjkorhatár, az Internet használata, Magyarország semlegessége és a bevándorlással kapcsolatban.

 

Császárné Kollár Tímea a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az íveket már megkapták a szimpatizánsaik, és ettől a héttől kezdve gyűjtik az aláírásokat.

 

szoljon_bele3

 

„Ezekre a kérdésekre azért szeretnénk választ kapni, mert a kormányzat nem, vagy nem megfelelő módon képviseli az emberek érdekeit.

Azt gondolhatnánk, hogy az Internet luxus, így az államnak nem szükséges támogatnia. Ez nem így van, mára oda jutottunk, hogy bizonyos hivatalos ügyek nem intézhetőek el – vagy csak hosszú utazással és sorban állással – az Internet segítsége nélkül.

Rá vagyunk kényszerítve, hogy használjuk akkor is, ha nem szeretnénk. Ezért úgy gondoljuk, hogy ha  kötelezettségeket ró ránk az állam, ha megpróbál minket minél jobban az Internethez kötni, akkor azt a lehetőséget is biztosítania kell térítésmentesen, hogy ezt mindannyian meg is tudjuk tenni. Természetesen az alapszolgáltatásról ingyenessé tételéről van szó.

Rendkívül fontos az a probléma, amivel kapcsolatban nyomást kell gyakorolnunk a kormányzatra, hogy Magyarország semlegességét megőrizhessük.

Magyarország tartsa meg mind az ukrajnai fegyveres konfliktussal kapcsolatban, mint az Iszlám Állammal kapcsolatban semlegességét. Ne vegyünk részt ezekben a háborúkban. Ezek a háborúk nem védelmi jellegűek, ezek a háborúk a világ vezető országai között zajló hatalmi harcok. A NATO tagságunk nem kötelez minket a részvételre, sőt, még a részvétel költségét is Magyarországnak kell állnia. Az ukrajnai helyzetben mindenképpen tekintettel lennünk a kárpátaljai magyar testvéreinkre is. ”

Régi adóssága a mindenkori kormányoknak az, hogy 40 év munkaviszony után – a nőkhöz hasonlóan – a férfiak is nyugdíjba mehessenek, reméljük, hogy az aláírásgyűjtés kellő súlyt ad a kérdésnek, és eredményt érünk el.

 

 

szoljon_bele4

 

 

Novák Előd országgyűlési képviselő hozzátette, hogy egyre kevesebb dologban lehet sajnos a magyarországi „demokráciába” beleszólni, hiszen eltávolodott a politika az emberek mindennapi állásponjától.

 

„Ez a nemzeti konzultációnak álcázott propaganda és adatgyűjtés sem jár semmilyen érdemi következményekkel, népszavazást, pedig lényegében nem is lehet érdemi kérdésekben elindítani, például ezen felvetések ügyében sem.

Ezért jobb híján fordulunk egy politikai nyomásgyakorlási eszközhöz, ami ugyanakkor eredménnyel járhat, hiszen 2011-ben is éltünk már el vele eredményeket, amikor a devizahitelesek érdekében a felvételkori forintosítás érdekében gyűjtöttünk aláírásokat.

A Fidesz, én azt gondolom, hogy emiatt jelentette be akkor, hogy tervezi a végtörlesztés lehetőségét, ami fél megoldásnak is kevés, de egy jó irányba mutató előrelépés volt.”

 

 

Melyek azok a kérdések, amiben aláírásokat gyűjtenek?

„Négy kérdést feszegetünk. Első a férfiak negyven év munkaviszony utáni kedvezményes öregségi nyugdíj ellátása.

Szeretnénk egy fiatalosabb témát is felvetni, az alapszintű ingyenes Internet bevezetését, mely ugyanakkor az egész ország versenyképességét érintheti, valamint a távmunka a távügyintézés fellendítését is elősegíti.

Szeretnénk a kiszélesedő ukrán  válság közepette leszögezni azt, hogy Magyarországnak meg kell tartani a semlegességét. A béke mellett kell állást foglalnunk, hiszen nem vonulhatunk háborúba olyan érdekek mentén, ami csak Amerikáé, és magyar ügyet nem szolgál.

Végül pedig az egyre fokozódó bevándorlásra szeretnénk felhívni a figyelmet. Idén várhatólag több gazdasági bevándorló érkezik Magyarországra, mint amennyi ember születik, ezért Magyarország nem vállalhatja fel ennek költségét, eltartásukat.

Az a közbiztonsági, és minden más kockázat, ami velük együtt jár, az mindenképpen megálljt kell, hogy parancsoljon.

Ezért szeretnénk most már a szavak helyett érdemi tetteket is ezen a területen.”

 

 szoljon_bele

 

 

Milyen eredmény érhető el az aláírásokkal?

„Nyilvánvalóan nincsen olyan legitimitása ennek az aláírásgyűjtésnek, mint egy hivatalos népszavazásnak lehetne, és nincs olyan jogkövetkezménye sem, de politikai súlya lehet.

Mi nyilvánosságra fogjuk hozni az eredményét, másrészt fontos, hogy hányan lesznek, akik aláírják.

Elindul egy olyan társadalmi vita ezekben a kérdésekben, ami azért fontos, hogy ne az Internet adóról, az Internet cenzúráról beszéljünk, hanem arról, hogy hogyan tudnánk szélesebb körben az Internet használatát biztosítottá tenni. 

A kormányzat csak arról beszél, hogy 2018-ra minden háztartásban elérhetővé kell tenni a szélessávú Internetet, azt azonban nem teszik hozzá, hogy csak ott lesz elérhető, ahol ezt meg tudják fizetni.

Magyarországon nemzetközi, európai uniós összehasonlításban is kimagaslóan drágák az Internet használati díjak.

Ezért volna indokolt ennek csökkentése, illetve egy ingyenes alapszintű Internet bevezetése. 

Én bízom benne, hogyha a kormányzatot rá tudjuk kényszeríteni, hogy ezzel foglalkozzon,  akkor ugyanúgy tudunk akár ellenzékből is sikereket elérni, mint az előző ciklusban.

Itt volt például a politikusi álláshalmozás megszüntetése, ez régi követelésünk volt. Itt is jó példával jártunk elől. Polgármester vagy képviselő nem lehet mellette országgyűlési képviselő is. Tehát vannak ilyen sikereink, ezért bízom benne, hogy ebben a négy kérdésben is tudunk majd előrelépést elérni.”

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.