Március 15-ei Fidesz-KDNP ünnepség – Nagy Sándor Adrás köszöntője

(Budaörs, 2015. március 16. – Budaörsi Infó) 2015. március 15-én este, a helyi Fidesz-KDNP szervezte Március 15-ei ünnepség a Templom téren megközelítőleg 150 fő részvételével zajlott. Köszöntőt mondott Nagy Sándor András a helyi Fidesz elnöke. 

 

 

Nagy Sándor András köszöntője

 

“Tisztelt Államtitkár Asszony, tisztelt képviselő úr, tisztelt budaörsi polgárok, kedves barátaim!Száz esztendővel a forradalom után, 1948 márciusában, a budapesti központi ünnepségen egy alacsony, köpcös és kopasz szónok lépett a mikrofon elé. Rákosi Mátyás beszédében kifejtette, neki jutott az a történelmi feladat, hogy valóra váltsa mindazt, amiért ’48-ban küzdöttek.

Ma este azért gyűltünk itt össze, mert mi egy egészen más értékrend szerint kívánunk emlékezni a múltra. A mi szívünkben egy polgári Magyarország, és egy virágzó Budaörs eszménye él.

Tamási Áronnal együtt valljuk, hogy „az országhatárok felett van egy szellemi és erkölcsi közösség, amely a világon szétszórtan élő magyarokat egybekapcsolja és egy lelki birodalomban egyesíti.” 

Ma este a budaörsi Templom tértől a felvidéki falvakon át, az erdélyi havasokban, és az ukrajnai lövészárkok mélyén egymáshoz bújva, ebben a pillanatban egy közösségben egyesülve emlékezünk hőseinkre, és az áldozatokra.

 

A köszöntő után ünnepi beszédet mondott Czunyiné dr. Bertalan Judit, köznevelésért felelős államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma.

Beszédében aláhúzta, hogy 1848 hősei nem valami ellen, hanem a szabadságért küzdöttek. Kihangsúlyozta, hogy „tisztelet a bátraknak!”

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.