Templom tér és környéke szabályozási terve – Véleményezés és lakossági fórum

Elkészült és 30 napra lakossági véleményezésre bocsátja a Főépítészi iroda a budaörsi Templom térre és környékére vonatkozó szabályozási tervet és helyi építési szabályzatot. 2015. március 23-án, hétfőn, 17.00 órai kezdettel lakossági fórumot is tartanak a tervekről a Városháza Nagytermében, amelyre várják az érdeklődőket. 

 

 

 

Tájékoztatás Budaörs, Templom tér és környékére (Budaörs, Farkasréti út – Bokréta utca – Clemetis László utca – Dózsa György utca – Stefánia utca – Nefelejcs utca által határolt terület) készülő szabályozási terv és helyi építési szabályzat tervezetének véleményezéséről

 

Tisztelt Budaörsiek!

 

A területre a többször módosított 41/2001. (XI.16.) ÖKT rendelettel jóváhagyott helyi építési szabályzat és szabályozási terv van hatályban. A 2013-ban újraindult tervezés célja a jelenleg hatályos terv felülvizsgálata a felmerült közösségi igények szerint a helyi adottságok messzemenő figyelembevételével. Tervezési cél a település magjában a településközpont erősítése, a településközponti térrendszer átgondolásával úgy, hogy a szabályozás a területre biztosítani tudja az értékes épületek, beépítések megőrzését a hagyományos építészeti karakterek továbbélését. Ennek egyik fontos eleme a hatályos terv és a korábbi koncepciók szerint tervezett gyalogos közterület kialakítását kötelezően előíró szabályozás törlése. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a tervezettel kapcsolatban a tervezés elejétől fogva folyamatosan egyeztetünk a Budaörs Óvárosért Egyesülettel a partnerségi egyeztetés keretén belül.

A tervet megküldtük államigazgatási véleményezésre a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Kormány rendelet alapján.

A szabályozási terv és helyi építési szabályzat tervezetének komplett dokumentációját30 napra, 2015. március 9. és 2015. április 7. között közzé tesszük a város honlapjánwww.budaors.hu („településrendezési tervek módosítása” fül alatt). A tervet papír alapon is megtekinthetik a hivatal nyitvatartási és ügyfélfogadási idejében az Ügyfélszolgálati Irodán. Valamint a tervvel kapcsolatban szakmai egyeztetésre, személyes tájékozódásra is lehetőséget biztosítunk a Hivatal Főépítészi Irodáján, ügyfélfogadási időben.

A terv lakossági véleményezése céljából lakossági fórumot tartunk 2015. március 23-án (hétfőn) 17 órakor a Budaörsi Városháza Nagytermében (Budaörs, Szabadság út 134. 2. emelet), melyre várjuk Önöket.

Számítunk szíves közreműködésükre a terv véleményezésében, várjuk javaslataikat,észrevételeiket.

Javaslataikat a Budaörsi Polgármesteri Hivatal Főépítészi Iroda részére postai úton,vagy a foepitesz@budaors.hu email címre kérjük megküldeni.

Kérjük, hogy a továbbiakban is kísérjék figyelemmel a tárgyban megjelenő tájékoztatásainkat. A város honlapján szintén folyamatosan közzétesszük az új információkat.

 

Kapcsolódó dokumentumok:
(forrás: budaors.hu)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.