Körforgalom épül a Stromfeld Aurél út – Németvölgyi út – Pagony utca kereszteződésénél

Jelentős átalakítás veszi kezdetét március 16-án a XII. kerületi Stromfeld Aurél út – Németvölgyi út – Pagony utca kereszteződésnél. A jelenleg ötágú jelzőlámpás csomópont egy ötágú, egy forgalmi sávos körforgalmú csomóponttá épül át, amely miatt útlezárásokra, forgalmi változásokra kell számítani a környéken – tudatta a Hegyvidéki Önkormányzat. 

 

“A kiviteli munkák időszakában, a csomópontban jelentősebb forgalomkorlátozásra kell számítani. Az építési munkák első üteme 2015. március 16. (hétfőtől) várhatóan 2015. május 10. (vasárnapig) tart majd.

Az első ütemben a Pagony utca mellett a Németvölgyi út nyugati ága a Mártonhegyi út és a Stromfeld Aurél út közötti szakaszon mindkét irányból lezárásra kerül.

Ennek megfelelően, a Németvölgyi úton a temető felől érkező és az Alkotás utca felé haladó járműveknek már a csomópont előtt, a Szendi ároknál jobbra el kell kanyarodniuk. Számukra a Németvölgyi út – Szendi árok – Stromfeld Aurél út – Apor Vilmos tér – Böszörményi út terelőutat javasoljuk.

A Németvölgyi úton a Királyhágó tér felől érkezve egyenesen, a Németvölgyi úton tovább már nem lehet haladni, hanem legkésőbb a csomópontban, a Stromfeld Aurél útra felfelé vagy lefelé, el kell kanyarodni. A Böszörményi út felől érkezőknek ezért a Böszörményi út – Apor Vilmos tér – Stromfeld Aurél út – Szendi utca – Németvölgyi út terelőutat javasoljuk.

A Stromfeld Aurél úton közlekedők irányonként 1-1 forgalmi sávon az építkezés ideje alatt is át tudnak haladni a csomóponton, továbbá a csomópontban a Stromfeld Aurél útról (mindkét irányból) el lehet kanyarodni a Németvölgyi út keleti ágára, a Királyhágó tér felé.

A csomópontban a BKK autóbuszok közlekedése változatlan marad, az autóbusz megállóhelyek mindössze néhány méterrel kerülnek majd ideiglenesen áthelyezésre.

A kapubehajtók használatát az ingatlan tulajdonosok részére a kivitelező a helyszínen biztosítja, kivéve természetesen a behajtó burkolatcseréjének néhány napig tartó időszakát.

A gyalogosok legalább az egyik oldali járdán mindvégig elérhetik az úticéljukat, illetve a Stromfeld Aurél utat keresztezve két ideiglenesen kijelölt gyalogátkelőhelyet is igénybe vehetnek majd.

A fentebb vázolt, a forgalomkorlátozás első ütemében tervezett változtatásokat követően, a 2015. május 10. – 2015. július 31. közötti időszakban a tervezett további forgalomkorlátozási ütemek kialakításáról – az I. ütem tapasztalatait felhasználva -, az illetékesek később döntenek.

Az átalakítás várható befejezése: 2015. július 31.

A körforgalom építési ideje alatt, 2015 nyarán befejeződik a Németvölgyi út felújítása. A tervek szerint az iskolai nyári szünet idején készül el a Farkasréti temető főbejárata előtti 200 méter hosszú igen rossz állapotú útpálya felújítása. Átépítésre kerülnek a szegélyek,  megújul 1620 m2 burkolat. Ezzel teljessé válik a kerület egyik legforgalmasabb főútvonala. Az útszakasz felújítása majd félpályás lezárással, az autóforgalom egyirányúsításával zajlik.

Az átépítések ideje alatt minden érintett szíves türelmét kérjük. “

Budapest Főváros XII. ker. Hegyvidéki Önkormányzat

Helyszinrajz4_marketing-Model

megvalosulo_korforgalom

(forrás: budaors.hu/bkk)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.