Budaörs volt a téma a Belügyminisztériumban

(Budaörs, 2015. március 11. – Budaörsi Infó) Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkárral találkozott hétfőn Nagy Sándor András, a helyi Fidesz-csoport elnöke a budaörsi intézmények fejlesztése ügyében – értesítette a Budaörsi Infót a szervezet.

 

„Az a fejlődés, melyet városunk az elmúlt években elért, elismerést érdemel.” – mutatott rá Nagy Sándor András.

„Budaörs jövője közös ügyünk. Mindent meg kell tennünk, pártállástól függetlenül azért, hogy a városvezetés folytathassa az önkormányzati intézmények korszerűsítését a jövőben is. Ezért megbeszéléseim során Budaörs és a kormányzat kapcsolatának javítására törekszem” – folytatta az elnök.

 

A találkozón szóba került, idén milyen EU-s és egyéb források jöhetnek szóba Budaörs esetében. Mint ismeretes, városunk 259 millió forintot nyert tavaly szelektív hulladékgyűjtési rendszer fejlesztésére. Pogácsás Tibor államtitkár elmondta, hogy az önkormányzatok megalakulása óta folyamatos a rendszer átstrukturálódása. A cél jelenleg az, hogy egy olyan munkamegosztás jöjjön létre az állam és az önkormányzatok között, ahol az állam magára vállalja a közigazgatási és államigazgatási feladatokat, az önkormányzatok pedig elsődlegesen a településfejlesztésért, a helyi közszolgáltatások megszervezéséért, illetve az élhető otthon megteremtéséért felelnek.

Nagy Sándor András a megbeszélésen hangsúlyozta: fontos lenne, hogy a jövőben is Budaörs rendelkezhessen az iparűzési adóról és helyben szülessen döntés annak felhasználásáról, a budaörsiek érdekében.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.