Megmérgeztek egy ír szettert a világ legrangosabb kutyakiállításán

Megmérgeztek egy díjazott ír szettert a világ legnagyobb és legrangosabb kutyakiállításán, a birminghami Crufts-on.

 

Jagger az után múlt ki, hogy gazdájával hazatért Belgiumba a birminghami kutyashow-ról, tulajdonosai szerint mérgezett marhát etettek az állattal – adta hírül hétfőn a BBC News hírportál.

Jeremy Bott, a kutya egyik tulajdonosa a brit közszolgálati médiának elmondta, nem gondolja, hogy az elkövető kifejezetten Jaggerrel akart végezni, valószínűleg “a kutyák vagy a Crufts show iránti ellenszenv vezérelte tette elkövetésekor”.

“Nem hiszem, hogy egy másik versenyző, vagy bárki, aki a kutyák világában érintett, lenne a tettes. Csak azt tudom elképzelni, hogy ez egy találomra elkövetett bűntény volt, amelyet valaki előre kitervelt és mély aggodalmat akart okozni a világ legjobb kutyakiállításán” – mondta Dee Milligan-Bott, Jeremy Bott felesége a BBC Radio 5 adónak.

Jagger egy tipikus ír szetter volt, teljesen megbízható és nagyon szeretetre méltó. Elpusztulása nagyon lesújtott minket – tette hozzá.

A kutyának akkor adott valaki mérgezett húst, amikor padján pihent. Amikor az állatorvos felnyitotta a kutya gyomrát, négy húsdarabot talált benne – valamilyen steak félét – , amelyekbe mérget rejtettek. Az állatorvos úgy véli, hogy két vagy három fajta mérget is használhattak. Az egyiket csigaölő szerként azonosította – mondta Jeremy Bott.

Mind a brit, mind a belga rendőrségnek tudomása van az esetről, de a hatóságok szerint egyelőre senki nem tett feljelentést az ügyben. A Crufts szervezője, a Kennel Club azt közölte, hogy egyelőre várják a toxikológiai vizsgálatok eredményét.

Jagger fajtájának csoportjában a második helyen végzett múlt csütörtökön.

Az angliai Birminghamben tartott éves nemzetközi kutyaseregszemlére az idén 43 országból 21 ezer kutyát neveztek. Bár a díjak nem jelentősek, a győztesek csupán 100 font jutalomban részesülnek, annál magasabb lesz azonban később kölykeik ázsiója.

http://www.bbc.com/news/uk-england-31792152

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.