A héten is sok napsütésre lehet számítani

A héten is sok napsütésre lehet számítani, csak néhol lehet kisebb eső, zápor. A leghidegebb órákban többfelé lehetnek mínuszok, de nappal 10 Celsius-fok körüli melegre, néhol 15 fokra lehet számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap. Az országos középtávú előrejelzés szerint március 15-én is napsütéses idő várható.

 

 

Hétfőn hajnalban fordulhatnak elő néhol ködfoltok, de aztán jellemzően napos időre lehet számítani, csapadék nem lesz. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1 fok között, a legmagasabb hőmérséklet 10-14 fok között alakul.

Kedden is napos, száraz idő várható. A leghidegebb órákban mínusz 4 és plusz 1, napközben 11-15 fok közötti hőmérséklet valószínű.

Szerdán kezdetben gyengén felhős idő lesz, majd a déli óráktól egyre többfelé erősen megnövekszik a felhőzet, és elsősorban a Duna-Tisza közén fordulhat elő eső, zápor. Délutántól a Dunántúlon megerősödik a szél is. A minimum hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a maximum hőmérséklet 11 és 15 fok között valószínű.

Csütörtökön a napsütés mellett elszórtan alakulhat ki gyenge zápor. A szél sokfelé lesz erős, északnyugaton és északkeleten viharos széllökés is lehet, a főváros térségében inkább csak élénk lökésekre lehet számítani. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet 7 és 11 fok között alakul.

Pénteken felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, főként az ország keleti, délkeleti részében fordulhat elő kisebb eső. Emellett az ország nagy részén erős, északnyugaton és északkeleten viharos lesz a szél, a főváros térsége valamivel szélvédettebb marad. A minimum hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 6 és 11 fok között alakulnak.

Szombaton néhány órás napsütés mellett elszórtan kialakulhat zápor. Helyenként még ekkor is megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 4, a legmagasabb hőmérséklet 9 és 13 fok között valószínű.

Vasárnap, március 15-én olykor megélénkülhet a légmozgás, de a többórás napsütést csak gomolyfelhők zavarhatják, és csupán helyenként alakulhat ki jelentéktelen zápor. A minimum hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximum hőmérséklet 7 és 11 fok között várható – olvasható az előrejelzésben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.