Fidesz–KDNP: Állítsák vissza a budaörsi egyházak támogatását

(Budaörs, 2015. március 03. – Budaörsi Infó) A Fidesz budaörsi csoportja a 2015. február 25-ei képviselő-testületi ülésen megszavazott költségvetés bizonyos pontjaival nem ért egyet. Ezzel kapcsolatos sajtónyilatkozatukat eljuttatták szerkesztőségünkbe.

 

A polgármesteri hivatal kezdeményezésére a képviselő-testület megszüntette a budaörsi egyházak támogatására létrehozott 50 millió forintos keretet. A Vágó Csaba által vezetett kabinet döntése meglepetésként érte az egyházakat, hiszen senki sem egyeztetett velük az ügyben – áll a helyi Fidesz-KDNP közleményében.

Megjegyzik, hogy az egyházi vezetők csak a város 2015. évi költségvetésének február 25-i elfogadásakor értesültek az egyoldalú döntésről.

Kapitány Gábor, a Kereszténydemokrata Néppárt budaörsi szervezetének elnöke elfogadhatatlannak tartja a döntést.

„Városunkban több ezer ember vallja magát valamely egyházhoz, felekezethez tartozónak. A Fidesz-KDNP által évekkel ezelőtt létrehozott keret Budaörshöz méltó támogatást jelentett. Érthetetlen, hogy a sportok, vagy a külső megbízási szerződések mellett a városnak már nincs pénze az egyházakra, amelyek kiemelten közösségformáló, oktatási és kulturális szerepet töltenek be városunk életében” – hangsúlyozta a közleményben az elnök.

A KDNP budaörsi szervezete azt szorgalmazza, hogy a polgármesteri hivatal a helyi egyházak és pártok bevonásával orvosolja a helyzetet, valamint mielőbb tájékoztassa a közvéleményt.

 

A közleménnyel kapcsolatban megkérdeztük a Polgármesteri Hivatalt is. Válaszukat amint megkapjuk, közöljük.

(Budaörsi Infó)

facebook:

1 Komment

  1. […] döntése meglepetésként érte az egyházakat, hiszen senki sem egyeztetett velük az ügyben – áll a helyi Fidesz-KDNP közleményében. Erre a nyilatkozatra reagált Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.