Pályázat budaörsi civil szervezeteknek

Budaörs Város Önkormányzata nyílt pályázatot hirdet a budaörsi civil szervezetek támogatására. A kiírásra budaörsi székhelyű és Budaörsön működő, 2014. január 1-ig bejegyzett alapítványok és egyesületek jelentkezhetnek 2015. március 30-áig. 

 

 

Budaörsi civil szervezetek 2015. évi pályázata

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

Budaörs Város Önkormányzata fontos feladatának tekinti a helyi feladatok végrehajtásában résztvevő civil szervezetek támogatását, ezért 2015. évre is nyílt pályázatot hirdet a budaörsi civil szervezetek (egyesületek és alapítványok) támogatására.

A pályázati felhívás az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló 2011. évi CLXXV. (Civil tv.) törvénnyel és az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet VI. fejezetében foglaltakkal összhangban kerül kiírásra.

 1. Pályázat célja:

A városban működő civil szervezetek által megvalósuló, öntevékenységre épülő szakmai, generációs vagy szabadidős programjainak és kulturális, művészeti, sport, ifjúsági rendezvényeinek támogatása továbbá ehhez kapcsolódóan az éves – a szakmai feladatok ellátásához szükséges – működési költségeinek támogatása.

 

2. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg és forrása: 25.000.000 Ft Budaörs Város Önkormányzata 2015. évi költségvetésében „Társadalmi önszerveződések támogatása” előirányzat terhére biztosít.

 

3. Pályázat benyújtására jogosultak:

Budaörsi székhelyű és Budaörsön működő 2014. január 1-igbejegyzett civil szervezetek: alapítványok és egyesületek.

 

4. Nem nyújthatnak be pályázatot:

  • magánszemélyek
  • gazdasági társaságok,
  • biztosító egyesületek
  • szakszervezetek
  • civil társaságok
  • pártok, párt részvételével létrehozott szervezetek
  • közalapítványok
  • nem budaörsi székhelyű szervezetek

 

5. Pályázatból kizárt szervezetek (érvénytelenségi okok):

  • azok a civil szervezetek, amelyek az önkormányzat 2015. évi költségvetéséből részesülnek támogatásban.
  • azon szervezet, aki 2014 évi azonos célú önkormányzati támogatásával a támogatási szerződésben foglaltakat megszegve még nem számolt el.
  • azon szervezet, amelynek lejárt köztartozása van illetve felszámolási eljárás alatt áll
  • azon szervezet, akit a bíróság 2014.01.01.után vett nyilvántartásba
  • a határidő lejárta után adja postára/ nyújtja be pályázatát.
  • a hiánypótlási határidőn belül nem pótolja az elbíráláshoz szükséges adatokat
  • nem budaörsi bejegyzett székhelyű
  • azon pályázó szervezet, akinek tevékenysége, programjai nem köthetőek Budaörshöz,
  • nem Budaörs Város Önkormányzat űrlapján nyújtotta be pályázatát.

 

 

 

 

 

6. Támogatás és saját forrás mértéke:

Az egy pályázó által elnyerhető maximális támogatás900.000 Ft.

Ezen belül működési költségekre elnyerhető maximum: 90.000 Ft

A támogatás pályázati benyújtásához legalább 20% önrész/ saját forrás szükséges!

Egy pályázó által megpályázható, benyújtható támogatási igény: 900.000 Ft.

A saját forrást a pályázónak igazolnia szükséges és az elszámolásban is be kell mutatnia.

7. Támogatási időszak és a támogatás formája

A támogatás, 2015. március 1. és 2016. február 15. között megvalósuló, a pályázati célok között részletezett tevékenységének gyakorlásához, programjainak megvalósításához nyújt egyszeri, vissza nem térítendő támogatás.

A pályázni és támogatást kapni csak a támogatási időszakon belül megvalósuló programokra lehet, illetve csak a támogatási időszakot terhelő költségekre vonatkozó számlák számolhatók el.  

 

8. Támogatható/ nem támogatható tevékenységek, kiadások:

– Működési költségek: iroda – terembérlet, szakértői díjak, banki költségek, könyvelő díja, irodaszer, nyomtatvány, postaköltség, reklám, kommunikációs költségek, egyéb szorosan a működést biztosító kiadások, működést elősegítő eszközbeszerzések.

–  Rendezvények, programok, tevékenységekhez kapcsolódó dologi kiadások: tiszteletdíjak, megbízási díjak, anyagköltségek, igénybevett anyagjellegű szolgáltatások, egyéb szolgáltatások, bérleti díjak, kis értékű tárgyi eszközök(100.000 Ft alatt) beszerzése, szállás- , – utazási- költségek, étkezési/ vendéglátási költség a támogatás 10%-ának mértékéig, tábor, kirándulás.

Nem támogatható kiadások: nem a szervezet nevén lévő mobiltelefon- kártya feltöltése,  külföldi utazás és külföldön megvalósuló programok – kivéve: oktatási intézmények diákjai részére tanulmányút. A szervezet tevékenységi körében nem szereplő pályázati programok. Dohányárú és alkohol.

A támogatás harmadik fél javára nem ruházható át!

 

9. Pályázat benyújtásának módja:

A pályázatot és annak mellékleteinek 1 példányát írásban papíralapon, zárt borítékban és 1 példányát elektronikus formában (e-mailen, CD-n beküldve) kell benyújtani a Polgármesteri Hivatal- Polgármesteri Kabinet irodájára.

A pályázatot kizárólag az erre a célra kialakított pályázati űrlapokon lehet benyújtani.

Pályázati űrlapok igényelhetők a Polgármesteri Hivatal Polgármesteri Kabinetnél (304. iroda), Budaörs, Szabadság út 134., illetve letölthetőek a Polgármesteri Hivatal honlapjáról:www.budaors.hu

A pályázathoz, kötelező mellékletként csatolni szükséges az alábbi – pályázati útmutatóban részletezett- dokumentumokat:

1. Szervezet tevékenységének rövid leírását

2.  Pályázat tárgyát képező tevékenység / program (programok) részletes leírását.

3.  Kitöltött pályázati űrlapokat (2-3-4. sz. melléklet)

4.  Igazolás – beszámoló bírósági letétbe helyezéséről

5.  Nyilatkozatok

6.  Szervezet alapszabályát/ alapító okiratát

7.  Közgyűlésének / taggyűlésének jegyzőkönyv-másolata

8. Bírósági kivonat

10. Hiánypótlás

Minden pályázó a pályázati anyagának beérkezését követően 3 napon belül e-mailen értesítést kap a pályázat befogadásáról vagy a szükséges hiánypótlásról.

A pályázat benyújtását követően hiánypótlásra az e-mailen kiküldött felszólítást követő 5 napig van lehetőség, amennyiben ennek a pályázó nem tesz eleget a pályázat kizárásra kerül.

 

 

 

 

11. A pályázatok elbírálásával és döntéssel kapcsolatos tudnivalók:

A pályázatok elbírálásának határideje: 2015. április 30.

Az egyesületek pályázatát a Közoktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság bírálja el, az alapítványok pályázatát a szakbizottság javaslata alapján a Képviselő-testület.

A Bizottság az elbírálás során az alábbi szempontokat veszi figyelembe:

–  program részletes bemutatása,

–  város kulturális/ társadalmi életének tovább gazdagítása, színesítése

– széles rétegek elérése, korosztályok, társadalmi csoportok, kihívással élők, hátrányos helyzetűek megszólítása, bekapcsolása

– új közönségréteget szólítanak meg, különös tekintettel az ifjúsági korosztályra

– huzamosabb ideje kiemelkedő kulturális/ társadalmi értéket hoznak létre

– rendezvény újszerű, innovatív megközelítése/megvalósítása

– együttműködés más civil szervezettek,

–  városi lakosság érdekeinek szolgálata 

–  egyéb pályázati források igénybevétele

–  költségtakarékos és hatékony tervezés

– önrész mértéke  

A pályázat eredményéről minden pályázó írásban (elektronikusan vagy levélben) kap értesítést legkésőbb a döntést követő 15. napig.

A pályázatokkal kapcsolatos döntések az Önkormányzat honlapján – www.budaors.hu a döntést követő 10 napon belül közzétételre kerülnek.

A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

 

12. Szerződéskötés, pályázati összeggel való elszámolás:

A nyertes pályázókkal Budaörs Város Önkormányzat támogatási szerződést köt, amely részletesen tartalmazza a kapott támogatással való elszámolás szabályait. Támogató Támogatott számára számadási kötelezettséget ír elő a céljelleggel kapott összeg rendeltetésszerű felhasználásáról. Támogatott legkésőbb 2016. február 29-ig köteles lesz elszámolni a támogatási összeg felhasználásáról záradékolt és hitelesített, a civil szervezet nevére szóló számlamásolatokkal és szakmai, szöveges beszámolóval.

Az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) Korm. Rendelet 93.§ (1) bekezdése alapján a költségvetési támogatás rendeltetésszerű felhasználásáról, a megítélt költségvetési támogatás kifizethetőségéről beszámoló alapján kell meggyőződni. A beszámoló támogatási szerződésben meghatározott tartalommal és formában ismerteti a költségvetési támogatás és- saját forrás jogszabály, pályázati kiírás vagy a támogató által történő előírása esetén- a saját forrás felhasználásának, a támogatott tevékenység megvalósításának szakmai vonatkozásait, tapasztalatait, elemzi a megvalósítás eredményességét, továbbá részletes pénzügyi elszámolást ad a költségvetési támogatás és a saját forrás felhasználásáról.

Az elszámolásban csak a támogatási időszakot terhelő költségekre vonatkozó számlák számolhatók el, melyek pénzügyi teljesítésének az elszámolási időszak végéig meg kell történnie. 93.§ (3) A részbeszámolóhoz, beszámolóhoz csatolni kell a százezer forint értékhatárt meghaladó számlák másolatát, továbbá jogszabály vagy támogatási szerződés erre vonatkozó rendelkezése szerint a százezer forint értékhatárt meg nem haladó számlák és számviteli bizonylatok másolatát. Hiteles másolatként a kedvezményezett képviseletére jogosult vagy az általa meghatalmazott személy által aláírt másolat fogadható el.

E pályázat útján elnyert támogatási összeg csak és kizárólag a pályázatban részletezett pályázati célra/ célokra, a pályázatban részletezett költségek finanszírozására illetve a támogatási szerződésben rögzítettekre használható fel. Támogatási szerződésben foglalt, az eredeti pályázati céltól eltérő felhasználás esetén Támogatott köteles módosítási kérelmet benyújtani. Támogatott egy-egy pályázati célhoz rendelt támogatás 10%-át a támogatott programok között átcsoportosíthatja, melyet beszámolójában indokolni szükséges.

Támogatási szerződés módosítására év közben egyszer, kizárólag indokolt és kivételes esetben Támogatott előzetes írásbeli kérelmére és Támogató írásbeli engedélye esetén van lehetőség.

Támogatott a költségvetési támogatást érintő Áfa levonási joggal nem rendelkezik.

Jelen pályázati kiírás részét képezi a Pályázati útmutató és a Pályázati adatlapok, melyek letölthetők a www.budaors.hu oldalról illetve igényelhetők a fenti elérhetőségek egyikén.

 

 

13. Pályázat benyújtásának határideje és helye:

A pályázat postai úton vagy személyesen nyújtható be, a benyújtás határideje (a postabélyegző végső dátuma) 2015. március 30.

A pályázatot kitöltve a következő címre kell küldeni/ leadni:

Budaörsi Polgármesteri Hivatal – Polgármesteri Kabinet

 

Géczy-Gaál Szilvia kulturális ügyintéző (III/em. 304. iroda)

2040 Budaörs, Szabadság út 134.

 

 

1. sz. melléklet

Pályázati útmutató

Tisztelt Pályázó Civil Szervezet!

Kérjük, olvassa el figyelmesen ezt az útmutatót, hogy a pontos kitöltéssel és a kért kiegészítő információkkal könnyítse meg a Képviselő-testület, a Közoktatási, Művelődési, Ifjúsági és Sport Bizottság illetve a Hivatal munkáját.

Egy szervezet kizárólag egy pályázatot nyújthat be. A benyújtott pályázaton belül kell részletezni a működésre és a különböző programokra kért támogatási összeget.

A beküldött pályázatot elbírálás után nem küldjük vissza.

A pályázathoz, kötelező mellékletként csatolni szükséges az alábbi dokumentumokat:

1. A szervezet eddigi tevékenység rövid leírását ezen belül a 2014. évben végzett tevékenység rövid bemutatását

2. A pályázat tárgyát képező tevékenység / program (programok) részletes leírását. Kifejtve a program célját és lényegét, megjelölve a célközönséget, feltüntetve a foglalkozások, rendezvények időpontját, helyszíneket várható létszámot.

3.  A kitöltött pályázati űrlapokat (2-3-4. sz. melléklet- adatlap, költségvetési lap, összesítő)

4. Igazolás – Beszámoló bírósági letétbe helyezéséről: a feladóvevény és a mérleg előlap aláírt másolatával vagy bírósági átvételi pecsét.

2011. évi CLXXV. törvény, az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló tv. 75.§(1) értelmében 2012. január 1. napját követően csak olyan civil szervezet kaphat költségvetési támogatást, amely a 30.§. szerint letétbe helyezte előző évi beszámolóját az Országos Bíróság Hivatalánál. (cím: 1363 Budapest, Pf.:24) Beszámoló tartalma: mérleg, eredmény- kimutatás, közhasznúsági melléklet, melyet a jóváhagyásra jogosult testülete elfogad.

Ha a pályázó szervezet már rendelkezik elfogadott, a 2014. évről szóló számviteli beszámolóval, akkor a számviteli beszámolóját csatolnia kell a pályázathoz.

Amennyiben még nem, akkor a számviteli beszámoló letétbe helyezését igazoló dokumentum (érkeztető bélyegzővel ellátott irat vagy ajánlott küldeményként feladott levél feladóvevénye) aláírt másolatát a támogatás folyósítása érdekében a szerződéskötésig köteles a pályázathoz kapcsolódóan megküldeni az önkormányzat részére.

5. Nyilatkozatok: a közpénzekről nyújtott támogatások átláthatósága érdekében a pályázónak nyilatkoznia kell az összeférhetetlenségről /érintettségről.

6. Szervezet alapszabályát/ alapító okiratát– abban az esetben, ha azt megelőző évben nem nyújtotta be pályázatában az önkormányzathoz illetve, ha abban változás történt!

7. Egyesület / alapítvány legutolsó közgyűlésének / taggyűlésének jegyzőkönyv-másolata.

8. Eredeti bírósági kivonat: Szervezeti és működési formára vonatkozó igazolás, mely a kiírás napjától számított 30 napnál nem régebbi

9. Igazolás 20% önrészről – a támogatás odaítélésnek feltétele 20% saját forrás.

A pályázónak rendelkeznie kell a megpályázott támogatás bekerülési költség 20% -val.  A saját forrás meglétéről nyilatkozni kell, igazolni szükséges. (történhet: számlavezető igazolásával, nyilatkozatával illetve a 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 75§. (4)-ban foglaltak szerint) Támogatottnak a 20% önerővel növelt, teljes összeggel kell elszámolnia.

A pályázati adatlapok kitöltése:

  • Kérjük az adatlapokat nyomtatott betűkkel vagy géppel kitölteni.
  • A 2 sz. mellékleten ( Adatlap) kell a civil szervezet alapadatait rögzíteni. E-mail címet ( az értesítések hatékony kezelése miatt )feltétlenül kérjük kitölteni!
  • A 3. sz. melléklet ( Költségvetési lap) – Valamennyi programhoz külön költségvetési lapot kell kitölteni, feltűntetve az összes tervezett költséget, és azt, hogy ebből mennyit igényelnek a pályázat keretén belül az Önkormányzattól. Az elszámolásnál csak az itt feltűntetett tételekhez kapcsolódó költségek számolhatóak el!
  • A 4 sz. melléklet: (Pályázati összesítő.) –  Itt kell valamennyi pályázatot összefoglalni, megjelölni a programon részvevők tervezett létszámát, várható egyéb bevételeket, önerőt, kiadásokat illetve a pályázat keretén belül igényélt teljes támogatási összeget.

Általános tudnivalók

  • A pályázatot és mellékleteit 1 példányban írásban (postán/személyesen) és 1 példányban elektronikus formában (e-mail, CD)  kell benyújtani.
  • A 2007. évi CLXXXI. tv. alapján minden pályázati eljárásban keletkező adat közérdekűnek minősül. A pályázat meghatározott adatait Budaörsi Város Önkormányzat közzé teszi a www.kozpenzpalyazat.gov.hu oldalon.
  •  A támogatásban részesült pályázónak nyilvánossá kell tennie, hogy működését illetve programjait Budaörs Város Önkormányzata támogatta!
  • A támogatásból megvalósuló városi programokról, rendezvényekről Támogatott szervezet a megvalósítást megelőzően tájékoztatja (gaal.szilvia@budaors.hu) az Önkormányzatot.
  • Beküldött pályázatot az elbírálás után nem küldjük vissza.
  • Támogatás harmadik fél javára nem ruházható át!
  • Elszámolásnál a benzinköltséget számlával és kiküldetési rendelvénnyel lehet elszámolni, telefonköltséget csak az egyesület nevén bejegyzett mobil illetve vezetékes telefonra lehet elszámolni. Megbízási díjak, tiszteletdíjak számlázott szellemi tevékenységek szerződéseinek másolatát csatolni kell az elszámoláshoz.

A pályázat postai úton vagy személyesen nyújtható be, a benyújtás határideje (a postabélyegző végső dátuma) 2015. március 30.

A pályázatról további felvilágosítás kérhető:

Budaörs Polgármesteri Hivatal- Géczy-Gaál Szilvia-  kulturális ügyintéző

tel:  23/447-818,  e-mail: gaal.szilvia@budaors.hu

 

2015. február 26.

2. sz. melléklet

PÁLYÁZATI ADATLAP

 

Támogatási kérelem benyújtása civil szervezetek részére 2015 évre

Budaörs Város Önkormányzatához

 

Alapadatok

Civil szervezet neve:……………………………….………………………………

Székhelye:……………………………………………………………………………………

Bírósági nyilvántartási száma:………………………………….………………………….

Elérhetősége : telefonszám: ………………………………………………………

e-mail cím: ……………………………………………………………

honlap: ………………………………………………………………

Vezetőjének/aláírásra jogosult képviselőjének neve:…………………………………….

A civil szervezet számlavezető bankja……………………………………..

Bankszámlaszáma…………………………………………………………………………..

Adószáma:……………………………………………………………..

Az egyesület (aktív) tagsága……………………….fő

 

A 2015. évi igényelt önkormányzati támogatás összesen: ………………………Ft

Tervezett önrész, saját forrás összege: ………..…………………………Ft.

Más helyre is pályázik/pályázott valamelyik programmal?          igen                nem

Ha igen, hová és milyen összeggel:…………………………………………………………

…………………………………………………………………………………………………..

Kapott-e valamelyik programhoz más helyről is támogatást?    Igen                nem

Ha igen, melyikhez, honnan és mennyit:……………………………………………….

…………………………………………………………………………………………………

Nyilatkozat

A 368/2011. (XII.31.) Korm. rendelet 75.§ 2 pontja alapján

Alulírott pályázó az alábbiak szerint nyilatkozom arról, hogy

1.  a támogatási igényben/ pályázatban foglalt adatok, információk és dokumentumok teljeskörűek, valódiak, hitelesek.

2. a civil szervezet nem áll jogerős végzéssel elrendelt végelszámolás, felszámolás alatt, ellene jogerős végzéssel elrendelt csődeljárás vagy egyéb, a megszüntetésére irányuló, jogszabályban meghatározott eljárás nincs folyamatban.

3. 20% saját forrás rendelkezésre áll

4. költségvetési támogatás tekintetében adólevonási joggal nem rendelkezem

5. megfelelek az Áht. 50.§-ában meghatározott követelményeknek.

6. tevékenységemnek megvalósításához szükséges hatósági engedélyekkel rendelkezem

…………………………………..

Képviselő / pályázó aláírása / bélyegző

 

3. sz. melléklet

Költségvetési lap

 

PROGRAM MEGNEVEZÉSE: ………………………………………………………………

Kiadási jogcímek

A tervezett összes költség (Ft)

A Képviselő-testülettől, ill.  KMIS Bizottságtól igényelt támogatási összeg (Ft)

1.) Személyi jellegű kiadások
 
 
2.) TB-járulék
3.) Dologi kiadások tételesen felsorolva (pl: útiköltség, szállás, program megrendezésének költsége, tiszteletdíj, csoportos étkezés, szállítás, kis értékű tárgyi eszközök, amelyek beszerzése a feladatok megvalósításához szükséges, reklám stb.)
 
 
 
 
 
 
 
4.) Működési költségekhez
Banki és pénzforgalmi költség
Könyvelői díj
Irodaszer, nyomtatvány
Telefon
Egyéb:……………………….

……………………………..  5.) Mindösszesen kiadások

 6.) Saját forrás ( tagdíjak, 1%, egyéni befizetések, bevétek stb.)7.) Megpályázott összeg:

   

Budaörs, 2015 …………………….

……………………………….

Pályázó aláírása

4. sz. melléklet

PÁLYÁZATI ÖSSZESÍTŐ

 

Cím:

A tervezett programok rövid megnevezése illetve a működési költségA program hány budaörsit érintTervezett kiadásTervezett bevétel, saját forrásIgényelt támogatásÖsszesen:

Budaörs, 2015. ………………….

……………………………

Pályázó aláírása

 

Kapcsolódó dokumentumok:

Közpénz közzétételi kérelem

Közpénz nyilatkozat

Pályázati adatlapok

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.