A Jófogás nem veszi át az OLX összes alkalmazottját

A Jófogás nem veszi át az OLX összes alkalmazottját, de a következő hónapokban áttekintik, hogy kiknek tudnak helyet biztosítani – mondta el a Jófogás apróhirdetési honlap tulajdonosa, a Schibsted Classified Media Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Palocsay-Zubor Géza azt is közölte, hogy még zajlik a folyamat, várhatóan a következő két-három hónapban zárul le.

A magyar cég anyavállalata, a norvég Schibsted Media Group megállapodott a dél-afrikai Naspers médiavállalattal, hogy átveszi annak magyarországi apróhirdetés-üzletágát, az OLX-et, amelyet az Allegro Group Kft. működtet. Cserébe a Schibsted saját romániai és portugáliai érdekeltségeit adja át a dél-afrikai vállalatnak.

Palocsay-Zubor Géza hozzátette: közösen vizsgálják az Allegro Group Kft.-vel annak a lehetőségét, hogy hány embernek és milyen formában tudnak pozíciókat felkínálni a Jófogásnál. Hozzátette: a várhatóan megnövekedő látogatói és hirdetésfeladási forgalom miatt tervezik a létszám emelését, és ebben a helyzetben kézenfekvő megoldásnak tűnik, hogy olyan emberekkel növeljék a csapatukat, akiknek van tapasztalatuk a területen.

A Jófogásnak jelenleg mintegy 20 alkalmazottja van Palocsay-Zubor Géza tájékoztatása szerint.

15 embert érint a leállás

Az OLX-et működtető Allegro Group sajtóosztálya azt közölte írásban az MTI-vel szerdán, hogy az oldal működésének leállása 15 embert érint, ami természetesen létszámleépítéssel is jár. Hozzátették: arra törekednek, hogy minden érintett munkavállaló számára megtalálják a legjobb megoldást.

Tájékoztatásuk szerint a Naspers és a Schibsted február 12-i megállapodása alapján az előbbi tulajdonában lévő OLX.hu az utóbbi tulajdonába kerül át. Ezzel egy időben Romániában és Portugáliában a Naspers tulajdonába kerülnek a korábban Schibsted-tulajdonban lévő apróhirdetési oldalak. A román és a magyar tranzakcióra február 13-án került sor, Portugáliában versenyhivatali döntéstől függ a tranzakció végrehajtása – írta az Allegro Group sajtóosztálya.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.