Rejtély Budaörsön – Oldd meg te a Detectivity-vel!

(Budaörs, 2015. február 12. – Budaörsi Infó) A Detectivity egy élő nyomozójáték, ami szabadulószobákat is jelent. Abban különbözik más hasonló játékoktól, hogy nem csak a kijutás a fontos, hanem az is, hogy játékosok a játék időtartama alatt izgalmas bűnügyi történeteket fejtsenek meg. Most a budaörsieknek is lehetősége lesz ezt kipróbálni február 21-én a Városi Ifjúsági Klubban.

 

 

Budapest után most Budaörsön lesz az érdeklődőknek lehetősége arra, hogy kipróbálja, hogy milyen megoldani egy különleges rejtélyt.

A budaörsi játék jó példa az új, személyre szabott játékra: ezt kifejezetten az Ifjúsági Klub számára írták a program szervezői. A feladat és a sztori csavaros és összetett, sajnos azonban sokat nem árultak el nekünk róla, mert minden apró információ lényegeset árulhat el a leendő játékosoknak.

 

A Detectivity stábja a Budaörsi Infónak elmondta, hogy elsősorban középiskolások számára hirdették meg a játékot, de idősebb korosztály sincs kizárva. 14 évnél fiatalabbaknak azonban nem ajánlják, mert nekik talán ijesztő lehet.

 

Csak csapatban vagy egyénileg is lehet jelentkezni? Hány fős csapattal a legjobb játszani ezt a játékot?

 “A Detectivity elsősorban csapatok számára ír játékokat. A szabadulószobákban 3-5 fős társaság ideális (bár sokszor jönnek ketten is), Budaörsön 5-10 ember. De például a vacsorás játékunk akár 100 ember számára is megrendezhető.”

 

A résztvevőknek kell valamit vinni magukkal?

“Ritkán kérünk ilyesmit. Előfordult már, hogy egy játék a tényleges időpont előtt elkezdődött, tehát volt „előhangolás”, de nem ez a jellemző.”

 

Mi a jó ebben a játékban? Miért ajánlanák a budaörsieknek, és konkrétan kiknek?

“A Detectivity ügyel arra, hogy minden korosztályt meg tudjon szólítani. Budaörsre elsősorban azokat várjuk, akik szeretnek játszani, nyomokat követni, rejtvényeket megfejteni, nem nagyon ijedősek, nem félnek, ha ijesztgetik vagy például bezárják őket valahova.”

 

Ki szervezi ezt a játékot, mit lehet tudni a Detectivity szervezőiről? Kik ők és mióta foglalkoznak játékszervezéssel?

“A Detectivity 2012-ben alakult, tagjai elsősorban humán értelmiségiek, például tanárok, fordítók, újságírók, színházi emberek. És nagyon szeretnek játszani…”

 

Jó nyomozást kívánunk!

 

detectivity2

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.