Jön a kismacska invázió – Ivartalanítási akció Budaörsön

(Budaörs, 2015. február 17. – Budaörsi Infó)Ivartalanítási akciót hirdetett a Budaörsi Állatmenhely. Már a nyakunkon van a “kismacska szezon”, amikor a legtöbb macska már vemhes. Hamarosan születnek sorra a kicsik, akiknek a jobb esetben lesz gazdijuk, a másik verzióról, pedig inkább ne is beszéljünk. Van megoldás, és a Menhely felvállalta, hogy segít. Éljenek a lehetőséggel.

Bosnyák Edit a Budaörsi Állatmenhely munkatársa a szerkesztőségünkben járt, és arról beszélgettünk, hogy hogyan tudják a gazdik csökkenteni a költségeiket, és hozzájárulni a nem várt macska szaporulathoz.

“Nyakunkon a kismacska szezon. Ez van kinek öröm, s van kinek kevésbé. Nekünk egyértelműen nem az. Mi nem örülünk a sok feleslegesen megszületett kiscicának, akik igen nagy hányada az egy hónapos kort sem éli meg, vagy kölyökkori betegségek miatt kínok közt hal meg az út szélén, vagy szerencsés módon ugyan eléri a néhány hónapos kort csak mondjuk az egyik szeme kifolyt még négy hetesen, a lába meg mondjuk el van törve egy kutyatámadás miatt…

Megelőzvén a hozzánk beözönlő kezelhetetlen mennyiségű kismacskatömeget, a Budaörsi Állatmenhely – azaz az Állat- és Természetvédők Budaörsi Egyesülete – ivartalanítási akciót hirdetett.”

budaorsi_allatmenhely_bosnyak_Edit

Bosnyák Edit

Az akció részletei a következők:

– Budaörs és közvetlen környékén élő NŐSTÉNY macska kerülhet be a programba (a gazdi lakcímkártyájára és személyigazolványára szükség lesz!)
– tulajdonos által fizetendő összeg: 7.000 Ft/nőstény macska
– heti rendszerességgel, előre kitűzött napokon szervezett ivartalanítás
– a cicák “gyűjtőpontja” a Budaörsi Állatmenhely (ide kell az általunk meghatározott napon a reggeli órákban a macskát szállítóboxban beszállítani, és itt lehet felvenni a cicát a műtétet követően; a cicának éhgyomorral kell érkeznie és a műtétet követően néhány napig meleg helyet kell biztosítani számára! A menhely gazdás állatok elszállásolását nem tudja megoldani!)

A programba jelentkezni kizárólag e-mail-en lehetséges: budaorsiallatmenhely@gmail.com!
(Csak és kizárólag abban az esetben, ha valakinek nincs e-mail elérhetősége, akkor hívhatja a 06706016700 telefonszámot)

A levélben kérjük feltüntetni az alábbiakat:
– macska lakóhelye
– macska életkora
– ivartalanításra érkező cicák száma
– az ok, amiért eddig nem került sor az ivartalanításra
– telefonszám

Vemhes cica is jelentkezhet a programba!

Az egyesület vezetősége fenntartja a jogot, hogy eldöntsék, hogy a programba bejelentkezők közül ki vehet részt az akcióban!
A bejelentkező e-mail elküldése nem jelenti a programban való automatikus részvételt!
Az akció az  erre a célra elkülönített keret erejéig tart!

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.