Több helyen napsütéses lesz a hétvége

Több helyen sok napsütésre lehet számítani a hétvégén. Csapadék nem várható, és helyenként akár plusz 10 Celsius-fokig is melegedhet a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki országos, középtávú előrejelzéséből.

 

Pénteken nyugaton és északon erősen felhős, párás, illetve napos területek egyaránt lesznek. Délkeleten, keleten túlnyomóan derült, napos idő lesz. Csapadék nem várható. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak a Kisalföldön élénkül meg a déli szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 7 és 0, a legmagasabb hőmérséklet általában plusz 4-9 fok között alakul, de a tartósabban felhős tájakon hidegebb lesz.

Szombaton jellemzően kevés lesz a felhő, napos, csapadékmentes idő várható, kis eséllyel a Dunántúlon lehetnek erősebben felhős körzetek. A Kisalföldön néhol megerősödik a szél. A leghidegebb órákban többnyire mínusz 5 és plusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben plusz 5-10 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is jellemzően napos, csapadékmentes idő várható. A minimumhőmérséklet többnyire mínusz 5 és plusz 1, a maximumhőmérséklet plusz 6-10 fok között valószínű – olvasható az előrejelzésben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.