Nemzetközi ifjúsági űrkutatási konferencia lesz Budapesten

Az űrkutatás és az űrtevékenység tudományos, technológiai és oktatási kérdéseivel foglalkozó nemzetközi ifjúsági konferenciát rendeznek pénteken a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME).

 

    A magyar és angol nyelvű tanácskozás Bővülő ismereteink elnevezésű szekciójában az űrtevékenységhez kapcsolódó tudományterületek – többek között fizika, kémia, biológia, orvostudomány, pszichológia – új tudományos eredményeit, míg A jövő kihívásai blokkban különböző technológiai fejlesztési eredményeket ismerhet meg a hallgatóság.

    Az Ismereteink megosztása elnevezésű részben általános, középiskolai és egyetemi felsőoktatási oktatási módszereket és tapasztalatokat, valamint iskolán kívüli képzési és ismeretterjesztési formákat mutatnak be az előadók – közölték a szervezők az MTI-vel.

    A BME Villamosmérnöki és Informatikai Kar (VIK) Egyesült Innovációs és Tudásközpont, valamint a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) szervezésében megvalósuló konferencia időszerűségét Magyarország Európai Űrügynökséghez történő csatlakozásából adódó bővülő lehetőségei, valamint ezzel párhuzamosan a Műegyetemen folyó űrtevékenységek közös megjelenésének igénye adja.

    A rendezvény időpontjának megválasztásával a Műegyetemen elkészített első magyar műhold, a Masat-1 sikeres pályára állítására és missziójára emlékeznek.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.