Fotópályázat! – S.O.S Bajban az erdő!

Felhívással fordul nézőihez a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) az S.O.S – Bajban az erdő című tematikus naphoz kapcsolódva – közölte Siklósi Beatrix, az MTVA kiemelt projektekért is felelős főszerkesztője.

 

A közmédia csatornáin március 1-jén tematikus napot tartanak, amellyel a tavaly decemberi ónos eső és jegesedés okozta erdőkárok enyhítését célzó kezdeményezéseket támogatják.

A tematikus naphoz kapcsolódva várják a természetszerető nézők, hallgatók fotóit, a szelfiket (önfotókat), amelyen a beküldő a kedvenc fájával van lefényképezve.

Szeretnénk ha a kép történetét is megírnák és elküldenék az erdomento@mtva.hu email címre, a legjobb felvételekből az MTVA a műsor idejére elkészíti saját “virtuális erdejét” – mondta a főszerkesztő.

Siklósi Beatrix a kezdeményezés hátterével kapcsolatban felidézte: Áder János köztársasági elnök január közepén levélben fordult Szabó László Zsolthoz, az MTVA vezérigazgatójához, hogy a közszolgálati média szenteljen kiemelt figyelmet az ország erdeinek kárenyhítését célzó civil összefogásnak.

A digitális erdő tervéről a főszerkesztő elmondta: a faállományt pusztító-megtizedelő fagykárok után a szakemberek, a felelős állami szervek és vezetők már belefogtak a kárenyhítés emberpróbáló feladatának megvalósításába. De mivel az erdők, fák életünk részei, mi, civilek is segíthetünk megmentésükben. Első lépésként úgy, hogy felhívjuk a figyelmet rájuk – tette hozzá. Várjuk az “Én és a kedvenc fám” szelfiket, azokkal a történetekkel, amelyek visszaidézhetik gyermekkori nyarak emlékét, vagy az első csók felejthetetlen élményét, esetleg megmutatják azt a kedvenc fát, amelyet még nagypapánk ültetett – mondta.

Siklósi Beatrix hangsúlyozta: azért fontos a tematikus nappal is a fákra, az erdőkre és az erdészek munkájára irányítani a figyelmet, mert a szakértők becslése szerint az elmúlt 30-40 év munkáját tette tönkre a decemberi természeti katasztrófa, amelynek következtében 34 ezer hektár állami erdőt kell helyreállítani.Ebben a munkában a civilek,a természetimádók és természetbarátok segítségére is számítanak március 1-jén az S.O.S Bajban az erdő tematikus napon a közmédia csatornáin.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.