Nagy Sándor András: Találjuk meg a közös hangot!

(Budaörs, 2015. február 09. –  Budaörsi Infó) Korábbi cikkünkben olvashatták Wittinghoff Tamás sajtónyilatkozatát, amelyben arról írt, hogy a megyei útdíj következtében megnőtt Budaörs forgalma, amit a polgármester mérési adatokkal is tud bizonyítani. Ezt követően a helyi Fidesz elnöke Nagy Sándor András nyilatkozatot tett közzé, amelyben azt kérte, hogy a fent említett adatokat hozzák nyilvánosságra, mert nem bízik a hitelességükben.

 

A budaörsi Fidesz szervezet sajtónyilatkozata:

 

A budaörsi közéletben szokatlanul durva hangnemben reagált Wittinghoff Tamás arra a kérésre, hogy a gépjárműforgalom mérésének adatait, valamint a mérést végző cég szerződéseit hozzák nyilvánosságra.

Wittinghoff Tamás a helyi Fidesz elnökét az országos sajtóban „karaktergyilkosnak” és  „pártkatonának” nevezte, kifogásolta „emberi tartását,” valamint azt nyilatkozta, hogy sikerült az erkölcstelenség legaljára süllyednie.

Nagy Sándor András, aki két hete vezeti a polgári szövetséget, méltánytalannak tartja ezt a hangnemet.

„Városunk polgármestere egy tapasztalt, tehetséges politikus, aki éveket töltött az országos nagypolitikában. Sok mindenben nem értek vele egyet, de mindig tiszteletben tartom a személyét, hiszen fontos, hogy civilizált hangnemben kommunikáljunk. Budaörs ezt várja el tőlünk.

Az ellenzék vezetőjeként kötelességem ellenőrizni, hogy a Városháza mire költi a budaörsiek pénzét. Az átláthatóság közös érdekünk, mint ahogy az útdíj ügyében is kizárólag Budaörs érdekei számítanak.

Decemberben Wittinghoff Tamás jóváhagyásával egyeztettem a polgármesteri kabinettel az útdíj bevezetése elleni közös tiltakozás szövegéről. A polgármester elfogadta a segítséget, amelyet követően a Fidesz frakcióval közösen foglalt állást az ügyben, majd januárban előzetes egyeztetés nélkül hadat üzent a kormánynak azzal, hogy a sztrádát sötétbe borítja, amely semmilyen eredményre nem vezetett.

Megválasztásom óta az együttműködést szorgalmazom. Teszem ezt budaörsi családapaként, aki épp úgy a dugóban ül reggel, mint bárki más.

Fel kell készülnünk arra az eshetőségre is, hogy az autópálya bevezető részei tartósan fizetősek maradnak. Az üzemanyagárak csökkenése, a Sasadi, valamint a Széll Kálmán téri építkezések is várhatóan kedvezőtlenül érintik városunk forgalmát. Közös a gond, közös gondolkodásra és megoldásra van szükség.

Arra törekszem, hogy megtaláljuk a közös hangot, mely lehetővé teszi, hogy hatékonyabban tudjunk fellépni a forgalmi helyzet javítása érdekében.”

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.