Változott a közlekedés a Budaörsi úton épülő csomópontnál

2015. február 4-től újabb forgalomkorlátozások léptek életbe az M1-es és az M7-es autópálya bevezető szakaszán, a Budaörsi út elágazásánál. A torlódások elkerülése és a gyorsabb haladás érdekében érdemes az autóval közlekedőknek az Egér úton keresztül megközelíteni Budaörsöt és Őrmezőt.

 

2015. február 4-én, szerdán reggel újabb forgalomkorlátozást vezettek be a Budaörsi úti új közlekedési csomópont építéséhez kapcsolódóan. A már meglévő munkaterületek mellett a Budapestről kifelé vezető oldalon a Beregszász út vonalában (a Budaörsi úti elágazásnál) vízvezetéket építenek. A munkálatok miatt a két forgalmi sávból az egyik sávot 30-40 méter hosszan lezárták, munkaterületté vált, Gazdagrét felé csak egy sáv járható. A középső sávból az elágazásnál nem lehet a Budaörsi út felé jobbra lekanyarodni. A munkálatok előre láthatóan 1 hétig tartanak.

A torlódások elkerülése és a gyorsabb haladás érdekében javasoljuk, hogy akik Budaörsre tartanak és az 1-es számú utat használnák, vagy a Balatoni út vonalán a 7-es számú utat keresik a Budaörsi út építéssel érintett szakasza helyett válasszák inkább az M1-es és az M7-es autópálya kivezető szakaszát az Egér úti leágazásig (ez kb. 2 kilométerre, a 7-es km szelvénynél található). Az Egér úton keresztül könnyebben elérhető az 1-es (az Egér úton jobbra kell kanyarodni) valamint a 7-es (Egér úton balra kell kanyarodni) út egyaránt. Kérjük, hogy az arra közlekedők ne megszokásból vezessenek, lehetőség szerint használják a megadott terelőutat a torlódások elkerülésére a városból kifelé vezető útszakaszon.

A Budaörsi úton 2015 végéig megvalósuló új, kétszintes közúti csomópont ésszerűbbé és biztonságosabbá teszi majd a közlekedést, megkönnyíti az M4-es metróvonal elérését, akadálymentes gyalogos- és kerékpáros kapcsolatot biztosít Sasad és Őrmező, illetve az Etele tér között.

Valós idejű közúti közlekedési információk

A BKK honlapján, illetve a kozut.bkkinfo.hu linken már valós idejű közúti közlekedési információk is elérhetők. A fővárosban közlekedő autósok interaktív online térkép segítségével tájékozódhatnak arról, hogy hol milyen fennakadásokra kell számítaniuk. Az előre tervezett forgalomkorlátozások már napokkal az életbe lépésük előtt elérhetők az új webes felületen.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.