Szépíró pályázat Csoóri Sándor születésnapja alkalmából

Csoóri Sándor költő 85. születésnapja alkalmából Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke szépíró pályázatot hirdetett az általános iskolás diákok számára.

Az 1-3. osztályos tanulóknak az a feladat, hogy másolják le Ágh István Édesanyám, virágosat álmodtam című versét, a 4-6. osztályos tanulók Csoóri Sándor Anyám fekete rózsa című versét, míg a 7-8. osztályos diákoknak Sinka István Anyám balladát táncol című versét kell lemásolniuk – ismertette a feladatokat kedden az egykor pedagógusként és költőként is tevékeny Lezsák Sándor.

A pályázati felhívás szerint a másolás tollal történjen, vonalas vagy sima füzetlapra, írólapra. Egy tanuló csak egy verssel pályázhat, de egy borítékban több tanuló is beküldheti pályázatát. A lemásolt vers után szerepeljen a tanuló neve, életkora, iskolai osztálya, postai lakcíme.

A legszebb száz szépírást jutalmazzák, a nyertesek címére március végéig könyvet és kisebb – nagyobb értékű tárgyjutalmat küldenek.

A beküldési határidő március 3. Postacím: Lezsák Sándor, Népfőiskola, 6065 Lakitelek, Felsőalpár 3. A borítékra rá kell írni: „Szépírás”. A nyertesek névsorát március végéig közlik a Lakitelek Népfőiskola honlapján: www.lakitelek.hu/nepfoiskola.

Csoóri Sándor Kossuth-díjas költő, író, esszéista, a nemzet művésze február 3-án 85 éves.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.