Az elmúlt fél évszázad leghidegebb szilveszterére számítanak Romániában

Az elmúlt fél évszázad leghidegebb szilveszter éjszakájára számítanak Romániában, ahol csaknem mínusz 30 fok volt a legalacsonyabb szerda hajnali hőmérséklet.

 

A Kovászna megyei Bodzafordulón mérték a legalacsonyabb romániai hőmérsékleti értéket – közölte a Digi 24 hírtelevízió. A román többségű székelyföldi kisvárosban mínusz 29,8 Celsius fok is volt. Románia egész területén rendkívül hideg a reggel. Csíkszeredában mínusz 25 fokot, Brassóban mínusz 24 fokot, Sepsiszentgyörgyön mínusz 20 fokot, Kolozsváron mínusz 17 fokot mértek hajnalban.

A meteorológiai előrejelzés szerint szilveszter éjszaka még hidegebb lesz, és csak péntektől várható enyhe felmelegedés. A hírtelevíziónak nyilatkozó meteorológus szerint éjszaka sok helyen várható mínusz 25 fok alatti hőmérséklet. A legtöbb nagyvárosban egyébként utcabált tartanak az óévbúcsúztató éjszakán.

A belügyminisztérium kedden arra figyelmeztette az utcán szilveszterezőket, hogy alaposan öltözzenek fel, és csak mértékkel fogyasszanak alkoholt. A szeszes italok ugyanis hamis hőérzetet keltenek, és kihűléshez vezethetnek – írták.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.