Képes beszámoló Schirilla György nagy budaörsi futásáról

A galéria megtekintéséhez kattintson a képekre!
Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet!

(Budaörs, 2014. december 19. – Budaörsi Infó) Schirilla György, a nemzet rozmárja 2014. december 17-én országjáró körútja keretében Budaörsre látogatott. Négy budaörsi óvodában járt, ahol arról beszélt a legkisebbeknek, hogy milyen fontos a sport és az egészséges életmód. A programot a Budaörsi Infó is támogatta.

 

Hogy a futás zökkenőmentes lehessen, a Budaörsi Polgárőr Kiemelten Közhasznú Egyesület biztosította az utat a futók és a kerékpárosok számára.

A futáshoz csatlakozott tandemkerékpárral Bölcsföldi Csaba, a Fillari Team Budaörs Mountain Bike Sportegyesület operatív igazgatója is, aki használt kerékpár alkatrészekből készült szélcsengővel kedveskedett a gyerekeknek.

 

schirilla_futas_budaors22

 

 

schirilla_futas_budaors32

 

„Igazán szeretek gyerekekkel foglalkozni, illetve nagyon jó kezdeményezésnek tűnt Schirilla György Gyermekekkel a gyermekekért programja, ezért csatlakoztam a csapathoz. Úgy érzem sikeres volt a budaörsi futás. Nagyon sok gyerek arcára csaltunk mosolyt, és mozgattuk meg őket, magunkkal együtt.”

 

schirilla_futas_budaors19

 

A futás során azokon a helyszíneken ahol megállt a csapat, szalagot tűztek Schirilla György vándorbotjára. Így történt ez a Fehér Kerékpárnál is, ami a Fillari Team főhadiszállása és Bölcsföldi Csaba második otthona.

A futó csapat mellett kerékpározott Csanaky Bence, akit a legkisebbek csak Pókemberként vagy Bence bácsiként ismernek.

 

schirilla_futas_budaors5

Csanaki Bence

 

„Én is budaörsi vagyok, és a budaörsi ovisoknak szoktam sportfoglalkozásokat tartani. A mindennapi mozgás nagyon jót tesz a gyerekeknek. A mai világban, amikor a számítógépet ütögetik egyfolytában, meg más kütyüket, akkor kell valami, ami meg is mozgatja őket. Ez a program, amiben most részt vettünk 100%-osan ilyen volt.

 

A teljes távon azonban Schirilla György nem egyedül tette meg futva, hanem csatlakozott hozzá a Budaörsi Polgárőr Egyesület fiatal polgárőre Bilisics Gergő, a hős „fegyverhordozó”, aki felvállalta, hogy az út alatt viszi a szalagos vándorbotot.

 

schirilla_futas_budaors6

 

 

schirilla_futas_budaors33

Bilisics Gergő

 

Bilisics Gergő őszinte mosollyal futotta végig a távot, és az óvodás játékoknak is aktív szereplőjévé vált. Bemutatta, hogy milyen a rendes fekvőtámasz vagy éppen elbújt több száz gyerek elől, de szerencsére mindig megtalálták és kézenfogva visszahozták a kicsik a porondra.

 

schirilla_futas_budaors34

Bilisics Gergő a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a Budaörsi Polgárőr Egyesülettől kerékpáros, 2 fő gyalogos, egy fő polgárőr gépkocsival, valamint egy ifjúsági polgárőr érkezett, hogy biztosítsák a területet a futáshoz. Ezen felül még három motoros polgárőr is segített a rendezvény biztosításában.

 

schirilla_futas_budaors27

 

„Már ilyen korban érdemes megszerettetni gyerekekkel a sportot. Szerintem ezen a téren sikeresek voltunk, egyébként meg ép testben ép lélek! Én nagyon jól éreztem magam, és úgy láttam, hogy a kicsik is nagyon élvezték a játékot.”

 

schirilla_futas_budaors21

 

A rendezvény résztvevőinek biztonságát még három motoros polgárőr is garantálta. Zombori Géza a Pest Megyei Polgárőr Szövetség Motoros Szolgálat, a Motorvéd vezetője a Budaörsi Infónak elmondta, hogy  a Budaörsi Polgárőrség és a Pest Megyei Polgárőr Szövetségtől kaptak felkérést, hogy segítsék az útvonal biztosítását.

Három motorkerékpárral jöttünk. Mi egyébként motoros polgárőrök vagyunk, főképp fő közlekedési utakon, autópályákon, gyorsforgalmi utakon teljesítünk szolgálatot motoros rendőrökkel, illetve veszünk részt különböző közlekedési akciókban. Erre próbáljuk meg kiélezni a képzéseinket is. A motoros rendőrökkel gyakorolunk és tréningezünk is.”

 

schirilla_futas_budaors11

 

 

schirilla_futas_budaors35

 

A program egyik fő támogatója a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság volt, akik 200 kg almát ajánlottak fel az óvodák számára, Bertalan Róbert és Bertalanné Bajkó Katalin őstermelők jóvoltából.

 

schirilla_futas_budaors9

Schirilla György és Bertalan Róbert

 

schirilla_futas_budaors10

 

 

schirilla_futas_budaors18

 

Kisberk Balázs a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy az Agrárbizottság mindenhol ott van, ahol tud segíteni a gazdák népszerűsítésében, az egészséges élelmiszerek prezentálásában.

„Fontos, hogy magyar terméket fogyasszanak a gyerekek, és a zöldség, gyümölcs fontossága ne csak a szavak szintjén jelenjen meg, hanem naponta fogyasszák is ezeket. Mi most ehhez járultunk hozzá. Örülünk, hogy részt vehettünk egy ilyen színvonalas, országos programban!”

 

schirilla_futas_budaors38

 

 

schirilla_futas_budaors39

 

 

schirilla_futas_budaors37

 

 

schirilla_futas_budaors36

Roszik György, Bertalanné Bajkó Katalin, Bertalan Róbert, Schirilla György, Kisberk Balázs

 

A futás utolsó állomása a Budaörsi Inszerkesztősége volt, mert újságunk médiatámogatóként a kezdetektől segítette a program létrejöttét.

 

schirilla_futas_budaors26

Bilisics Gergő, Schirilla György, Kiss Sándor főszerkesztő

 

schirilla_futas_budaors1

Bilisics Gergő, Schirilla György, Kiss Sándor főszerkesztő

 

Shirilla György a futást követően a Budaörsi Infónak elmondta, hogy nagyon jól érezte magát Budaörsön, és hogy fantasztikusak voltak az ovisok.

„A futásunk is azt bizonyítja, hogy nem kell mindig nagy dolgokat csinálni ahhoz, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, csak amit teszünk, azt szívből kell tenni! Nagyon jól éreztem magam, és szeretném megköszönni a polgárőrség, a kerékpárosok, a futók, a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság és természetesen a Budaörsi Infó segítségét, hogy segítettek abban, hogy lebonyolítsuk ezt a programot. Úgy gondolom a rendezvény célba ért, hisz a gyerekeknek mosolyt csaltunk az arcára, és felhívtuk a figyelmüket arra, hogy milyen fontos az egészséges életmód.  Az „ovis futás”  következő helyszíne Törökbálinton lesz  jövőre.”

 

schirilla_futas_budaors30

 

 

schirilla_futas_budaors29

 

 

schirilla_futas_budaors28

 

 

schirilla_futas_budaors13

 

 

schirilla_futas_budaors12

 

 

schirilla_futas_budaors7

 

schirilla_futas_budaors2

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

1 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.