December végén mutatják be az első magyar közösségi filmet

December végén mutatják be BÚÉK címmel az első magyar közösségi filmet, amely egyetlen napot, 2013-2014 szilveszterét mutatja be 70 percben több szemszögből profi filmes stábok, valamint több száz önkéntes munkájának eredményeként.

 

A BÚÉK premierjét december 30-án országszerte számos helyszínen, azonos időpontban rendezik meg – közölték a film készítői az MTI-vel.

Az alkotók tavaly tettek közzé felhívást, amelyre a fiatal filmesekből álló stábok mellett bárki nevezhetett saját videójának beküldésével. Az egyetlen kritérium az volt, hogy a filmek december 31-e és január 1-je között készüljenek. A felhívásra végül több mint 800 videó érkezett 60 településről.

A produkció célja az volt, hogy egy minden eddiginél színesebb és személyesebb képet mutasson Magyarországról.

A budapesti premierre az Akvárium Klubban kerül sor, ahol a vetítés után a film zenéjét szerző DJ Bootsie speciális audiovizuális előadással lép fel.

A fővároson kívül Békéscsabán, Egerben, Kecskeméten, Pécsen, Szegeden, Székesfehérváron, Tapolcán, Tatabányán, Vámospércsen is meg lehet tekinteni az alkotást.

A készítők szeretnék a filmet a legkisebb településekre is eljuttatni, ezért a mozik mellett művelődési házak, filmklubok, könyvtárak jelentkezését is várják vetítések szervezésére (buekfilm@gmail.com).

A film producerei Fliegauf Bence, Halász Júlia, Horváth Szabó Ágnes, Kálmán Mátyás, Mesterházy Ernő és Mécs Mónika.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.