Emlékkönyvvé bővítették Bajor Imre életrajzi kötetét

Visszaemlékezésekkel és a színész életének utolsó éveit összefoglaló kiegészítéssel bővítették emlékkönyvvé Bajor Imre színművész életrajzi kötetét, amelyet szerdán mutattak be Budapesten.

 

Az átdolgozott könyv tartalmazza a színész utolsó éveiben fontos szerepet játszó események összegzését, “így a kötet egy teljes, átfogó képet ad Bajor Imre életéről” – fogalmazott Ruttka Ildikó, a kötet szerzője.

Az író elmondta: Bajor Imrével többször beszéltek arról, hogy folytatják és kibővítik a 2001-ben megjelent anyagot, erre azonban a színész idén augusztus elején bekövetkezett halála miatt már nem került sor.

“Úgy gondoltam, hogy ezt a könyvet le kell zárni egy kerek egésszé, ezzel íróként tartoztam Imrének” – fogalmazott Ruttka Ildikó.

A könyv születésének gondolata a 2000-es években Nádas Györgynek jutott eszébe, a feladatra Bajor Imre Ruttka Ildikót kérte fel, akit családi barátság révén gyerekkora óta ismert.

“Azt mondta, azt akarja, hogy olyan ember írjon róla könyvet, aki feltétel nélkül szereti őt, és akit ő is feltétel nélkül szeret” – emlékezett vissza az író.

A Kossuth Kiadó gondozásában megjelent könyvben mások mellett Hernádi Judit, Gálvölgyi János, Farkasházy Tivadar, Havas Henrik, Nádas György, Verebes István, valamint több barát, színésztárs és Bajor Imre gyerekei mesélik el személyes történeteiket a színművészről, akinek saját megjegyzései egészítik ki az anekdotákat.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.