Narancsos-diós hússaláta

(Budaörs, 2014. október 13. – Budaörsi Infó) A recept nagyon egyszerű, bármilyen maradék sülthús felhasználható hozzá.

Hozzávalók 4 személyre:
– sülthús /grillcsirke, sertéssült, stb./ kb. 25 dkg
– 1 fejes saláta negyedelve
– 1 narancs
– 5 dkg dióbél
– 2 evőkanál olívaolaj
– 1 evőkanál méz
– 1 evőkanál balzsamecet
Elkészítése:
A narancsot meghámozzuk késsel úgy, hogy fehér részek ne maradjanak rajta, majd a gerezdeket éles késsel a hártyák közül kivágjuk. A gerezdeket félretesszük, a narancs levét külön tálkában felfogjuk.A narancslét összekeverjük a balzsamecettel és a mézzel, ez lesz az öntet. Az olívaolajon hirtelen átpirítjuk a diót. A pirított diót az olajjal együtt a negyedelt salátára öntjük, hozzáadjuk a narancsgerezdeket és a vékonyra szeletelt húst.
Jó étvágyat!
Puczné dr. Mák Éva

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.