Ki van felül? – Avagy hová és hogyan kell választási plakátot kihelyezni

(Budaörs, 2014. szeptember 30. – Budaörsi Infó) A helyi önkormányzati választásnak, mint minden másnak, megvannak az írott és íratlan szabályai. Az egyik független képviselőjelölt nemrég épp egy írottba botlott bele, amit meg is osztott a hivatallal és szerkesztőségünkkel.

 

Tisza Zoltán független képviselőjelöltként indul a 2. választókörzetben, ugyanott, ahol Kálóczi Imre (Fidesz-KDNP) is.

A képviselőjelölt azt tapasztalta egyik este, hogy a vetélytársa „felül kerekedett rajta” szó szerint, illetve egészen pontosan, a választási plakátjára helyezték el a másik jelölt plakátját, ezért hivatalosan dr. Tasnádi Ferenchez fordult jogorvoslatért.

 

Tisza Zoltán levele Dr. Tasnádi Ferenchez a Helyi Választási Iroda tagjához és törvényességi ellenőrhöz:

 

„Tisztelt Dr. Tasnádi Ferenc Úr!

Kérem tájékoztassa a HVB-ot a 02-es Evk-van történt kampány etikai szabályok megsértéséről.

Sajnos az tapasztalható, hogy feltételezhetően egyes jelöltek szimpatizánsai más jelöltek plakátjait megrongálják és letépkedik. Ezért kérem a Bizottságot hívja fel a választók figyelmét az ilyen cselekedetek törvénybe ütköző voltára. És amennyiben lehetséges tartsanak szemléket.

Több  konkrét esettel kapcsolatban észrevételt teszek, így kérem határozzon a bizottság, és szólítsa fel Kálóczi Imre képviselőjelöltet, hogy kampánystábja vagy segítői ne úgy helyezzék el saját plakátjaikat, hogy az általunk kihelyezett plakátokat letakarja. (fotómelléklet csatolva)

 

Tisztelettel

Tisza Zoltán független

Képviselőjelölt

02. Evk”

 

Felkerestük dr. Tasnádi Ferencet, aki az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta a Budaörsi Infónak, hogy:

„A beadvány elbírálása a Helyi Választási Bizottság hatásköre. A bizottság elé terjesztjük a kifogást, ennél többet nem áll módunkban a konkrét ügyről nyilatkozni.
A választási kampányra vonatkozó jogszabályi rendelkezések tiltják a plakátok olyan módon történő elhelyezését, hogy az mások által már elhelyezett plakátot fedje.”

 

Kálóczi Imre (Fidesz-KDNP), 2 vk. képviselőjelölt nyilatkozott az üggyel kapcsolatban a Budaörsi Infónak.

Kálóczi Imre a Budaörsi Infónak elmondta, hogy természetesen még a mai nap folyamán eltávolítják a nem megfelelő helyre elhelyezett plakátokat, és az érintettől elnézést kér a kellemetlenség miatt.

 

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.