6. vk – KÁHN JÁNOS: „Egységes városkép legyen az óváros utcáiban!”

(Budaörs, 2014. szeptember 25. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

 

KÁHN JÁNOS: „Egységes városkép legyen az óváros utcáiban!”

Fidesz-KDNP

6. választókörzet

 

Az én körzetem a Károly király utcától a régi Sport utcáig terjed, az autópályáig, és azon felül a Kossuth Lajos utca egy része.

 

6_korzet

6. választókörzet

 

Milyen problémák vannak az ön körzetében, amelyek megoldásra várnak?

Például a Fő utcát nem tudjuk belső útként kezelni. Belső útként a közlekedés is javulhatna, több dolgot meg tudnánk valósítani, például sétálóutca is lehetne belőle. Ehhez legalább 10-20 év kell, hogy  megvalósuljon. 20 éve nem volt gazdája a temetőnek. Ezt kézbe vettem és rendbe tettük. Megújul a ravatalozó, az urnafal. Megpróbáljuk megoldani a temetkezéshez szükséges férőhely problémát. Kormányzati segítségre van szükség a temetővel kapcsolatban. Közigazgatási határmódosításra.

Négy évvel ezelőtt a Széles utca – Komáromi – József A. u. a kerülethez csatolásra került. Számítottak rá, hogy rendbe teszem, de a folyamat olyan, hogy fél év alatt nem lehet csodát tenni, és ezt elvárták tőlem. Olyan utcákat kellene kialakítani, ami az óvároshoz illő. Az én szlogenem az, hogy egységes városkép legyen az óváros utcáiban. Tehát kiemelten kell kezelni, mert ez a szíve a városnak.

A szennyvízcsatorna is elavult, azzal is foglalkozni kell a jövőben. Van egy elképzelés csapadékelvezetésre kormányzati szinten, ez a Hosszúréti patak, Törökbálint is benne van, Budakeszi, Budaörs és a 22. kerület. Úgy volt, hogy tervek készülnek a víztározóról. Ennek megvalósítása része lesz a következő 5 évnek. Én kisgazdaként vagyok a Fideszben, a környezetvédelem nagyon fontos témám. Vannak olyan kérdések még, amiket meg kell oldani, ilyen például, a hőszigetelés a hagyománnyal épült lakóházaknál, ezek is kapják meg a kedvezményeket.

A József Attila és a Széles utca–Komáromi utca tervezési, engedélyezési eljárása befejeződött, a József Attila utcában még az idén elkezdődik a kivitelezés. A 2015 évi költségvetés elfogadását követően, közbeszerzési eljárást szeretnék indítani a Széles utca–Komáromi utcai beruházásra. A Kenyérgyár utcai csapadékvíz elvezetése még ami itt problémát okoz, és a járda, illetve a kocsibeállók építése. A Pozsonyi utcai járdát és utat szeretnénk kiszélesíteni a folyóka megszüntetésével. Szeretném a hagyományos technológiával épült lakóházak szigetelés-korszerűsítését támogatni. A szociálisan rászorultak támogatásának elősegítése is megoldásra vár. A piac hála Istennek elindult, de további fejlesztések szükségesek, mint például az Óvárosi Piac létrehozása.

 

terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Már régóta képviselőként dolgozik. Hogyan tud mindig lendületben maradni?

Én állandó lendületben vagyok, nem tudok megállni. Valószínűleg ha le kellene állnom, rosszul érezném magam. Kommunikatív vagyok a lakókkal, sokat érintkezem velük. Úgy érzem, hogy, amit, kapok tőlük információt, azt közvetítenem kell az önkormányzatba. Fontosnak tartom, hogy én lehetek a közvetítő a két fél között. Szerintem a képviselő jobban tud intézkedni, mintha a lakos elmenne a hivatalba.

 

Mi az Ön szívügye?

A BTG Kft. – annak  felügyelőbizottság elnöke vagyok. A szelektív hulladékgyűjtést szeretném még megvalósítani. Éveken keresztül nem volt telephelye a BTG Kft-nek, idáig azon dolgoztunk, hogy fent tudjunk maradni. A város részére azért fontos a cég, mert anélkül nem lenne a közterület karbantartva. Nem lennének virágok, fák, bokrok. Ezen kívül a város kátyújavítási munkái is ide tartoznak, ezen kívül karbantartja a járdákat, szegélyeket.

 

Mit üzen a választópolgároknak, miért szavazzanak Önre?

Ha a választók felhatalmaznak, megújuló lendülettel, akadályokat leküzdve, a 6-os választókerületben kizárólag a lakosokkal a helyiek érdekeit kívánom képviselni.

Az önkormányzatban eltöltött több évtizedes tapasztalatom segítségével a  jövőben is szeretném jól szolgálni a lakosság érdekeit, a hivatali bürokrácia csökkentése, az elszegényedés enyhítése érdekében, megkülönböztetett figyelemmel próbálom megoldani az emberek mindennapi problémáit.

 

Az Óvárosi Gazdapiaccal kapcsolatban sikerült előrelépést elérni?

Akinek ki van adva a régi postai épület területe, a szerződése október 31-ig szól, tehát hamarosan lejár. A tulajdonossal közösen meg kell ezt beszélni. Mindig oda kell vinni a piacot, ahol az „akar létjogosulni”. A Templom téren már egyszer megbukott a piac. Hasonló megoldás lehetne jó, mint ami a lakótelepen van. Én amellett a hely mellett állok ki, amit a gazdák szeretnének. Nem találok ki semmit, én csak kiállok amellett, amit szeretnének a gazdák.

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.