6. vk – Dr. RITTER GERGELY: „Nem vagyok egy konfliktust gerjesztő típus.”

(Budaörs, 2014. szeptember 25. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

Dr. RITTER GERGELY:Nem vagyok egy konfliktust gerjesztő típus.”

Budaörs Fejlődéséért Egyesület

6. választókörzet

 

Melyik körzet az Öné?

A 6-os körzet. A Kárpát utca, a Kossuth Lajos utcától lefelé, Károly Király út a Csata utcáig, de a Károly király út nem tartozik hozzám, a Széles utca, egészen a Bretzfeld útig, a Lévai páros oldala, a Maros köz, Kossuth Lajos utca a Kisfaludy utcáig. Legelőször 1994-ben még a Kőhegyen indultam.

6_korzet

6. választókörzet

 

Idén mire számít?

Ha reálisan nézzük, akkor elvileg győzni kellene, de hát tekintettel arra, hogy a szavazók lelkébe nem látok bele, így ez majd a választáson derül ki.

 

 terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

Mi az ön legfőbb erőssége ami a város javára válhat?

Maga az a tény, hogy 1996 óta testületi tag vagyok, már bizonyítja, hogy benne vagyok az önkormányzati dolgokban, még akkor is, ha keveset szólaltam fel. Mint régóta itt lakó, megéltem azt, hogy egy 2000 fős településből lett egy 28 ezer fős város. Nagyon sok embert ismerek. A munkám alapján sok olyan problémát is megismerek, amit nem biztos, hogy más is, hiszen háziorvos vagyok. A szociális, egészségügyi vonalon átlátok, szerintem jobban, mint a többbség. Meglehetősen érzékenynek tartom magam szociálisan. Nem vagyok egy konfliktust gerjesztő típus.

 

 

Milyen megoldandó problémák vannak a 6-os körzetben?

Nagyon kellemes, barátságos kertvárosi övezet a terület. Van egy része, amin viszont mindenképpen jó lenne változtatni. Az a terület, amelyik a Kisfaludy utca – Baross utca vagyis a templom alatti terület – ami kinyúlik az én körzetemből egy kicsit – nem rendelkezik belső utcával. Van egy csomó össze-vissza telep, ami nincs rendben. Ott jó lenne egy utcát nyitni, rendezni a telkeket. Volt már erről szó, de akkor nem sikerült. A másik régi szívfájdalmam a volt Tüzép területe, amit jó lenne rendbe tenni, a volt 103-as bolt helyén nem épült semmi, azzal a területtel mindenképpen csinálni kell valamit. Sok jó példát lát az ember. Ilyen például Tata. Ott építettek kis sétálóutcákat, nem bántották a régi konstrukciót, csak barátságossá tették. Így sokan járnak oda. Jó lenne ezt, ahhoz hasonlóan megoldani.

 

Mi a szívügye?

Belegondolva, azért a hősi nagy dolgok lementek 1991-ben. Sem új út, sem csatorna, semmi nem volt. Ma már szerencsére ilyen nincs. Például nyilvános WC-t kellene csinálni. Már megpróbáltuk, de abból sem lett semmi. A másik megoldatlan probléma a parkolás. Szerintem a bicikliutak nem jó helyen vannak. Olyan helyre kellett volna tenni, ahol kevesebb az autós. Sokan most is panaszkodnak a körzetben, hogy nem a megfelelő helyen vannak a kerékpárutak. A régi présházakból is lehetne valami kis központot kialakítani.

 

Miért szeretne képviselő lenni?

Nyilván van ebben valami szereplési vágy, exhibicionizmus, hiúság. De van egy másik része is. Jó lenne, ha olyan dolgok valósulnának meg, amit a lakók szeretnének. De persze van árnyoldala is. A feleségem például minden alkalommal azt mondja, hogy elválik, ha újra jelölöm magam, a húgomnak sem tetszik az ötlet, de természetesen kitartanak mellettem.

Az egészségügyön belül az egyik legnagyobb probléma a várólista, a várakozási idő. Ezt szeretném valahogy lerövidíteni. Tudom, hogy azt vágják most sokan a fejemhez, hogy ezt már négy éve is mondtam, de azzal tudok védekezni, hogy kisebbségben voltam és ez sajnos így szóba sem került. Az országos helyzet sem olyan, hogy az egészségüggyel nagyot lehetne lépni. Annyi fedezetet azért tudna adni a város, hogy ez megoldódjon!

(Budaörsi Infó)

facebook:

2 hozzászólás

  1. […] 2014. október 30. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó Választási különszámában már olvashattak dr. Ritter Gergelyről, aki akkor arról beszélt nekünk, hogy az egészségügyön belül az egyik legnagyobb probléma a […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.