6. vk – BARTHA KÁROLYNÉ: „Nem tudok mondani semmit Budaörsön, ami szép lenne!”

(Budaörs, 2014. szeptember 25. – Budaörsi Infó) A Budaörsi Infó nem kis fába vágta a fejszéjét. Úgy döntött, hogy a választások közeledtével felkeresi az összes képviselő-, illetve polgármesterjelöltet, és bemutatja az olvasóinak. A feladat nem csupán a jelöltek nagy létszáma miatt volt rendkívüli, hanem azért is, mert Budaörsön ehhez hasonló kezdeményezés még nem volt. Olvashattunk már jobb és bal oldali híreket a különböző médiákon keresztül, viszont minden oldallal egyszerre még senki sem foglalkozott. Mi megtettük. A választásokig folyamatosan olvashatják majd a portálunkon a jelöltekkel készült rövidebb vagy hosszabb interjúkat. A nyomtatott Választási különszámunk szeptember végén már Budaörs utcáin és intézményeiben is megtalálható lesz. Kedves Olvasóink, kérjük önöket, hogy tájékozódjanak és választási döntéseiket megfontoltan hozzák meg, mert a városunk sorsa azok kezébe kerül, akiknek önök adják. Felelősségteljes választást kívánunk mindenkinek.

BARTHA KÁROLYNÉ: „Nem tudok mondani semmit Budaörsön, ami szép lenne!”

Független képviselőjelölt

6. választókörzet

6_korzet

6. választókörzet

 

Független jelöltként indulok, bár mindenki tudja rólam, hogy baloldali vagyok. 15 évig az MSZP-nek dolgoztam. Jelenleg fel van függesztve a tagságom. A budaörsi szervezetben nem szeretnék továbbá tag lenni. A nőtagozat elnökeként is sokat tevékenykedtem, de megpróbáltak engem elsöpörni a helyiek, abszolút nem vettek figyelembe. Négy évig azért dolgozott az MSZP, hogy önálló jelöltként fog indulni. Polgármesterjelöltről is volt szó, viszont az nem nőtte ki magát a szervezetünkből. Meg is volt a 10 kerületben a 10 jelölt, azonban az első szóra összeálltak a liberálisokkal. Én ezt nagyon méltatlannak találom, és ezért függesztettem fel a tagságom és lettem független.

 

terkep_valasztokorzetek_budaors_2014

 

 

Mit gondol, megnyerheti a választást ebben a körzetben?

Pest megyében nagyon jól ismernek. Négy és fél évig szerveztem Budaörsön a bolhapiacot, részt vettem a közéletben. 2006-tól 2010-ig külsős képviselő voltam.

Azt gondolom, hogy azért tudnék nyerni ebben a körzetben, mert Káhn János már kétszer is volt képviselő, tett amit tett. Jól is tette meg nem is.

Ritter Gergely 200%-os orvos. Nagyon szeretem, hiszen nekem is ő a háziorvosom, orvosként kiváló. Nem véletlen, hogy neki van a legnagyobb körzete. Soha senkitől rosszat nem lehetett hallani rá, viszont én úgy gondolom, hogy a képviselőséget és az orvosi praxist nem lehetne együtt csinálni. Két ilyen felelősségteljes dolgot nem lehet együtt végezni.

Úgy gondolom, hogy nincs aki a nőket képviselje Budaörsön, aki a fiatalokat, a gyerekeket, az időseket támogatná. Szerintem ezért van esélyem ezen a választáson a győzelemre.

 

Mik azok a problémák, amelyek megoldásra várnak a következő öt évben Budaörsön?

Egy fedett működő piacot szeretnék, már 15 éve. Csarnok jellegű piacra lenne szüksége Budaörsnek, aminek a végében lenne bolhapiac. Négy és fél évig nagyon jól működött a bolhapiac Budaörsön, annak köszönhetően, hogy egy-egy vállalkozó segített nekem és helyet biztosított. Hiába mentem az önkormányzathoz tőlük semmilyen segítséget nem kaptam.

Jelenleg is működik egy bolhapiac a Közösségi házban, ami nagyon gyenge. A nálam lévő bolhapiacon volt rá példa, hogy 200-300-an is megfordultak, nem úgy mint a jelenlegi piacon.

Amire még nagy szükség lenne, egy szolgáltató ház, ahol a bébiktől kezdve az idősekig mindenki megtalálná a maga szórakozását.

Egy normális helyre lenne szüksége a fiataloknak, ahol tudnak koncerteket rendezni. Az Ifjúsági ház az én gyerekkoromban egy kis sötét mozi volt. Ez a hely igazán nem méltó ehhez a városhoz, sem pedig ilyen programok szervezéséhez, amire szükség lenne a városban.

A nyugdíjasházat felújították. Ezt az Árpád utcában található épületet ideiglenesen megkapták a nyugdíjasok. Három éve semmi nem történik. Budaörsön 180-200 fős nyugdíjas csoport van, 30 fő fér el kényelmesen, a többi nem tud mit csinálni. Ezzel szemben van hétfőn és kedden is nyugdíjasklub. Egy olyan helyiség kellene, ahová elmehetnek a nyugdíjasok, beszélgethetnek, találkozhatnak és nyitva kellene lennie minden nap.

2010-ben is függetlenként indultam, akkor is elmondtam, hogy rettenetesen bántja az emberek szemét a Művelődési házzal szemben az a foghíjas telek, de több ilyen is van. Teljesen mindegy, hogy magánkézben van vagy nem, de gondoskodni kellene arról, hogy ne ott legyen Budaörs őserdeje. Ezeket a foghíjas telkeket be kellene építeni, mert ez így méltatlan a településhez.

Nem tudok mondani semmit Budaörsön, ami szép lenne. Ha elmegyek egy kisvárosba 100-szor szebb a főutca is, mert nincsenek ilyen elhanyagolt házak.

Felháborító, hogy mik vannak néhány ház udvarán. Az önkormányzatnak kellene ezt a problémát megoldania egy rendelettel, hogy mi van egy telek udvarán.

Nagyon sokan jönnek hozzám panaszkodni. Meg kellene nézni, hogy az önkormányzatban százalékos arányban mennyi budaörsi dolgozik. Nagyon minimális. Sok helyről kaptam ilyen panaszt, hogy budaörsiek, de még visszajelzést sem kapnak az álláspályázatukra. Szeretném, ha több budaörsi dolgozna az önkormányzatban.

A munkanélküliség problémáját meg kellene oldani ingyenes tanfolyamokkal, mert nagyon sok munkanélküli van.

 

Miért szeretne képviselő lenni?

Azért szeretnék képviselő lenni, mert Budaörsön születtem, Pest megyében nagyon jól ismernek, négy és fél évig a bolhapiacot szerveztem, a városban nincs aki a nőket képviselje, szóvá teszek minden problémát és a jogos kritikát nem rejtem véka alá. Azt gondolom, hogy megtalálom a közös hangot az emberekkel. Ha tudok, segítek az emberek problémáin.

 

Mi az ön szívügye?

Az egészségügyben javítanék azon, hogy ne legyenek ilyen hosszúak a várólisták. Akkor amikor bent voltam az önkormányzatnál többször javasoltam, hogy tegyünk valamit azért, hogy érezzék a budaörsiek, hogy jó budaörsinek lenni. Én nem tudom, hogy miért jó budaörsinek lenni. Semmit nem kapunk azért, amiért ilyen gazdag városban élünk. Én azt javasoltam, hogy esetleg a szemétdíj lehetne a fele, van ilyen máshol is az országban.

Fesztivál mindenütt van.

Egy pozitív dolog van, hogy az uszodába kedvezménnyel mehetnek be a budaörsiek.

Mindig a szívügyem volt az, hogy a nyugdíjasklub normális legyen.

 

Mit üzenne a választóknak, hogy miért szavazzanak Önre?

Azért mert erős vagyok, és nő vagyok, és megpróbálok minden problémát megoldani.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.