Mák Éva receptjei – Póréhagymás-gombás csusza füstölt sonkával

(Budaörs, 2014. szeptember 21. – Budaörsi Infó) A következő tésztaétel 10 perc alatt elkészül, laktató, finom és egyszerű. Önálló főételként is fogyasztható, de sültek mellé, köretnek is tökéletes.

 

Hozzávalók 4 személyre:

– 50 dkg nagy lapokból álló csuszatészta
– 10 dkg füstölt sonka (pl. Feketeerdő) csíkokra vágva
– 1 szál póréhagyma
– 20 dkg gomba megtisztítva, negyedekre vágva
– 2 dl főzőtejszín
– 1 húsleveskocka
– 1 mokkáskanálnyi só
– 4 gerezd fokhagyma lereszelve
– késhegynyi bors
– 1 evőkanálnyi olaj
Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, a főzővízből 1 dl-t félreteszünk. Egy serpenyőben az olajon megfonnyasztjuk a póréhagymát a sonkával együtt, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a fokhagymát és az elmorzsolt húsleveskockát, majd rádobjuk a gombát. Addig pároljuk, amíg a gomba zsírjára nem sül. Ekkor hozzáadjuk a félretett főzővizet és a tejszínt, egyet forralunk rajta, és beleforgatjuk a leszűrt tésztát. Már kész is, jó étvágyat!

Puczné dr. Mák Éva

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.