Itt a Fidesz jelöltlistája – Török István: A hír igaz, én lettem a budaörsi polgármester-jelölt

(Budaörs, 2014. augusztus 29. – Budaörsi Infó) A választások közeledtével megkérdeztük a pártok helyi vezetőit és Budaörs polgármesterét a választási rendszerről, hogy hol tartanak most a jelöltállításban és arról, hogy milyen kampányra számítanak idén. Török István alpolgármester, a helyi Fidesz elnöke a Budaörsi Infónak elmondta, hogy kik lettek a képviselő-jelöltek a Fidesz-KDNP csapatában.

 

Mit gondol a jelenlegi helyi önkormányzati választási rendszerről? 

“A változások alapvetően a Fővárosi Közgyűlés tekintetében érezhetőek. Nálunk, itt Budaörsön nincs számottevő változás. Illetve annyi igen, – hogy a körzeti jelölteknek és a polgármester jelölteknek sokkal könnyebbé válik az indulás lehetősége, hiszen kevesebb ajánló aláírás szükséges. Ezt mindenképpen jónak tartom, és támogatom, hiszen a demokrácia további kiszélesítését szolgálja.”

 

Eldőlt-e már a FIDESZ-KDNP-nél, hogy kik lesznek az indulók? Értesüléseink szerint a Fidesz-KDNP-nek Ön a polgármester-jelöltje. Ez változhat még a közeljövőben? Terveznek együttműködést más pártokkal, szervezetekkel? 

“Igen, eldőlt. A hír igaz, valóban én lettem a budaörsi polgármester-jelölt. Nagy arányban támogatta jelöltségemet a helyi alapszervezet, és a Fidesz-KDNP felső vezetése egyaránt. Az induló jelöltjeinket igyekeztem gondosan összeválogatni, a személyek tekintetében kellő kompromisszumkészséggel egyeztettem partnerszervezeteinkkel, szövetségeseinkkel.

A hagyományoknak megfelelően az együttműködők: A Fidesz, a KDNP, a Kisgazda Polgári Egyesület, ezen pártok ifjúsági szervezetei, és a helyi Polgári Körök. Természetesen, ez a kör nyitott, és szívesen vesszük, ha bármely más szervezet, civil szervezet beáll mellénk. Nagy megtiszteltetés számomra a jelöltség. Az elvárásoknak igyekszem megfelelni, és ezúton is szeretném kérni valamennyi kedves Budaörsi támogatását az október 12-i győzelemhez, mind magam, mind képviselőjelöltjeim számára. Jelöltjeink:

1. VK. Löfler Dávid (Fidesz-KDNP),

2. VK. Kálóczi Imre (Fidesz-KDNP),

3. VK. Czuczor Gergely (Fidesz),

4. VK. Sánta Áron (KDNP),

5. VK. Gáspár Béla (Fidesz),

6. VK. Kahn János (Fidesz-KPE),

7. VK. Szanka László (Fidesz-KDNP),

8. VK. Sokolowski Márk (Fidesz-KDNP),

9. VK. Filkey Péter (Fidesz), és végezetül a

10-es VK-ban Kamaraerdőn Török István (Fidesz), – azaz jómagam – indulok egyéni jelöltként is, – a polgármester-jelöltség mellett.

Tehát, 1 KDNP-s, 4 Fideszes, és 5 közös jelöltünk indul.”

 

Pártjuk milyen kampánnyal készül a helyi választásokra? Ön szerint, milyen lesz a kampány hangneme az idei választás alkalmával Budaörsön?  

“Alaposan előkészített, profi, de a költségek tekintetében visszafogott kampánnyal indulunk. A fő erősségünk a választókkal történő személyes kommunikáció, – melyhez ezúton is szeretném előre is megköszönni több száz aktivistánk, segítőnk támogatását és munkáját. Rövidesen minden kedves Budaörsihez eljuttatjuk kiadványainkat, városprogramunkat, – lehetőleg egy-egy rövid személyes találkozó és beszélgetés kíséretében. Remélem, békés lesz a hangnem, a korábbi évek gyakorlatához hasonlóan.

 

Ön szerint megvan a lehetőség arra, hogy egyenlő esélyt kapjanak a megjelenésre a különböző szervezetek és pártok képviselő-jelöltjei a helyi médiumokban Budaörsön? 

“Bízom benne, hogy igen. Természetesen a legtöbb helyi médiumnak – az emberekhez hasonlóan – meg van a maga értékrendje, preferenciája, azonban, ha önmagát komoly, mértékadó orgánumnak tekinti, akkor tárgyszerűnek és elfogulatlannak is illik mutatkoznia egyben. Ez ügyben nincsenek rossz tapasztalataim Budaörsön.”

 

A helyi médiumokban való megjelenés Ön szerint befolyásolhatja a választások kimenetelét?  Mi az ami Ön szerint érdemben dönthet idén az eredményekről? 

“A politikatudományban ismert tény, hogy napjaink kampányaira egyre nagyobb hatással van a média. Mediatizált politikai kommunikációs térről beszélhetünk. Nixon elnök 1960-as TV vitája óta ez a hatás egyre erősebb. Ez elsősorban országos szinteken jelentkezik, városokban, kis községekben ez a hatás értelemszerűen kisebb. Alapelvem, hogy jó viszonyban kell lenni mindegyik médiával, és akkor megelőzhető az esetleges „ellenséges légkör”. Mi az ami érdemben dönthet? Nos, lesz több kiemelt üzenetünk a kampányban, ha ezeket sikerül célba juttatnunk, és a budaörsi választók elgondolkodnak rajta, akkor nagyon jók a nyerési esélyeink. Persze nem szeretnék minden kampányelemet előre elárulni…”

 

Ön szerint, mi lenne a feladata, szerepe a helyi médiumoknak az önkormányzati választások kampányidőszaka alatt? 

“Kiegyensúlyozott, sokszínű és arányos tájékoztatás. – … és persze, legyenek azért menet közben is más, színes, érdekes műsorok, cikkek, mert életünknek csak egy kis szelete a helyi közigazgatás, – a családok, a pihenés, a kultúra, a kikapcsolódás legalább ilyen fontos, ha nem fontosabb.”

 

(Budaörsi Infó)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.