“Az anyatejes táplálás egy életre szóló előnyt ad a gyereknek” – Anyatejes nap Budaörsön

(Budaörs, 2014. augusztus 26. – Budaörsi Infó) A budaörsi védőnői szolgálat idén kilencedik alkalom rendezi meg az anyatejes napot Budaörsön. A meghívottak között azok az édesanyák szerepelnek, akik  legalább 6 hónapon át szoptattak A rendezvény célja, hogy egy személyre szóló oklevéllel és egy kis ajándékkal kedveskedjenek az édesanyáknak a védőnők. A rendezvény 2014. augusztus 28-án lesz a Városházán.

 

Ez a nap a családokról szól,  játszóházzal, arcfestéssel, élő zenével, tombolával és büfével. A támogató cégeknek lehetőséget biztosítanak kiállítóként, ezért érdemes a kinti folyosón is körbenézni, ahol közvetlenül kaphatnak válaszokat az érdeklődők az egyes termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatban felmerülő kérdéseikre.

 

anyatejes_vilagnap_budaors8

Anyatejes nap, Budaörs

 

A programok 10 órakor kezdődnek Wittinghoff Tamás polgármester köszöntőjével. Ezt követően a körzetek sorrendjében minden édesanyát a saját védőnője köszönt, és adja át neki az ajándékot. A napot a tombola sorsolás zárja.

 

anyatejes_vilagnap_budaors3

Anyatejes nap, Budaörs

 

Kovács Mónika védőnő a Budaörsi Infónak elmondta, hogy ennek a programnak nem az a célja, hogy tudományos előadásokat tartsanak, hanem inkább klubhangulatot szeretnének teremteni, ahol szeretnék megjutalmazni az anyukákat, akik anyatejjel táplálták a gyermekeiket.

 

anyatejes_vilagnap_budaors9

Kovács Mónika – védőnő

 

“Az anyatejes táplálás egy életre szóló előnyt ad a gyereknek.  Az első fél évben csak az anyatejes táplálást szoktuk javasolni. Abban az időben, amíg szopik a kicsi, az immunrendszere sokkal fejlettebb, és teljesen más bélflórája is alakul ki egy szoptatott babának, mint egy tápszeresnek.

A mai kutatások kimutatják, hogy az anyánál az egy éven túli szoptatás a mellrák esélyét csökkenti, és a babánál a későbbi felnőttkori béldaganatok esélyét is. Ez valóban egy életre szóló pluszt ad és a legegészségesebb módja a táplálásnak.”

 

anyatejes_vilagnap_budaors6

Anyatejes nap, Budaörs

 

A rendezvény nyitott, a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, hisz a tombolán bárki nyerhet, amin értékes ajándékok kerülnek kisorsolásra.

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.