Meghalt Klaus Zapf, a szegények életét élő német milliomos

Meghalt Klaus Zapf, a szegények életét élő, hajléktannak kinéző német milliomos, aki költöztetési vállalkozásából gazdagodott meg, de a német sajtó értesülései szerint havonta 300 eurónál (94 ezer forint) kevesebb pénzből tartotta fenn magát.

 

Európa egyik legnagyobb költöztetési vállalkozásainak egyike, a Zapf Umzuge alapítója 62 éves volt. Halálát szívroham okozta szerdán – idézete a BBC hírportálja a cég honlapján közzétett hírt.

Zapf híres volt arról, hogy aszkétaéletet élt: kis lakásban lakott, és csak annyi fizetést kapott, hogy az alapvető kiadásait fedezni tudja – írta a Der Spiegel.

Egyszer mesélt arról, hogy éjszakánként eljár visszaváltható üvegeket gyűjteni, és csak a legolcsóbb szupermarketekben vásárol. “Nincs szükségem pénzre, az csak egyenlőtlenséget szül az emberek között – idézte a lap.

A német újságok szerint egyetemi évei alatt aktívan részt vett a baloldali mozgalmakban, társai közt említik Rudi Dutschkét, az 1960-as évek német szocialista diákmozgalmainak egyik neves vezetőjét.

Miután otthagyta az egyetemet, Nyugat-Berlinben segédmunkákat végzett: bútorokat is pakolt. Ekkor látta meg, micsoda lehetőség rejlik ebben a szolgáltatásban, így 1975-ben megalapította saját költöztetési vállalkozását.

A berlini fal leomlásakor úgy vélte, a főváros Bonn helyett Berlin lesz, így telephelyet hozott létre Bonnban, ezzel óriási részt szerzett a hatalmas méretű költöztetésből. Cégének mintegy 600 alkalmazottja és évente több mint 60 ezer ügyfele van 14 különböző városban.

Zapf kétszer nősült, utoljára idén júniusban, egy lánya született.

(http://www.bbc.com/news/world-europe-28886715)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.