Allergiásoknak nyílik kávézó Bécsben

AllergikerCafé néven megnyílik pénteken Bécs kifejezetten allergiások számára alapított első kávézója.

 

A bolt megálmodója anya és lánya, Margaret és Franka Rothaug, akik maguk is hisztamin- és lisztérzékenységben szenvednek. “Intoleráns vagyok, de ez semmit sem jelent” – hangzik az üzlet mottója.

Az itt kapható finomságok összetevői egészen eltérőek egy átlagos sütemény vagy menü hozzávalóitól. Aki az összetevők hosszas mérlegelése nélkül akar nassolni vagy ebédelni, akár egy jó bécsi virslit zsemlével elfogyasztani, az itt megteheti – természetesen gluténmentes verzióban. A különböző fantázianevű sütemények mellett elolvasható a pontos összetételük, és apró ikonokkal jelölik, hogy milyen típusú allergiások, laktóz-, hisztamin-, mogyoró- vagy gluténérzékenyek fogyaszthatják.

A kávézó dizájnja egyedi, amely nemcsak a személyzet kötényén, hanem a papírból vagy textilből készült kreatív süteménycsomagoláson és a helyiség belső kialakításán is visszaköszön.

Az AllergikerCafé a bécsi Károly tértől tíz perces sétára, a város negyedik kerületében nyílik meg. Szeptember 12-én, pénteken egész napos nyitóünnepséget tartanak.

A felmérések szerint Bécsben mintegy 34 ezer lisztérzékeny és 425 ezer laktózérzékeny él. A hisztamin-intolerenciában szenvedők száma 16 és 51 ezer közé tehető, míg 170 és 850 ezer körüli fruktózérzékeny lakik Bécsben.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.