Nincs még helye az Óvárosi Gazdapiacnak Budaörsön

(Budaörs, 2014. augusztus 19. – Budaörsi Infó) 2014. augusztus 18-ai cikkünkben Kisberk Balázs, a Budaörsi Agrárgazdasági Bizottság elnöke arról nyilatkozott szerkesztőségünknek, hogy 2014. szeptember 12-én, 4 órakor tervezik megnyitni a második budaörsi piacot, a régi posta épületének udvarán. Az új piacot Óvárosi Gazdapiacnak nevezték el. A témával kapcsolatban közösségi oldalunkon vita alakult ki, így megkérdeztük Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét is, hogy mi a hivatal álláspontja ezügyben.

 

Wittinghoff Tamás a Budaörsi Infónak elmondta:

„Régi vágya volt a budaörsieknek, hogy legyen egy termelői piac a városunkban. Ezt jómagam és a képviselő-testület is támogatta. A gondot mindig az okozta, hogy a felvetett ötletek nem feleltek meg sem a jogszabályoknak, sem annak, hogy tényleg kulturált módon működhessen egy piac.

Hosszas egyeztetés nyomán jött létre a lakótelepi piac az önkormányzat hathatós támogatásával. Egyelőre úgy tűnik, hogy mindenki megelégedésére jól működik.

Ezért ért meglepetésként, amikor az Önök cikkéből értesültem egy új, óvárosi piac megnyitásáról már a konkrét dátum megjelölésével. Méghozzá egy olyan ingatlanon, amely az önkormányzat tulajdonában van.

Utólag derült ki, hogy Káhn János képviselőnek valóban van egy ilyen szándéka, amelyről előterjesztést is készített, illetve a cikk megjelenésének napján beérkezett egy kérelem is a hivatalhoz.

A probléma az, hogy ezt a területet a testület egyhangú döntéssel – köztük Káhn János szavazatával is – már használatba adta a Szent Tarzíciusz Egyesületnek. 

Az augusztus 19-én megtartott testületi ülésünk előtt egyeztettünk a különböző frakciókkal és egyértelmű volt az álláspont, hogy az említett terület nem jöhet szóba a fentiek miatt. Az viszont elképzelhető, hogy a Templom téren alakítunk ki olyan körülményeket, amelyek lehetővé teszik egy hétvégi termelői piac üzemeltetését. A testület egyébként ezen okból nem vette napirendre Káhn János az előző napon beadott indítványát.

Az önkormányzat, a hivatal és természetesen jómagam is nyitottak vagyunk minden jó kezdeményezésre. Ezek azonban csak úgy valósulhatnak meg, ha az érintettek egyeztetnek egymással.”

 

A budaörsi képviselő-testület korábbi határozatával ideiglenesen használatba adta a régi posta épületét kulturális célokra a Szent Tarzíciusz Egyesületnek. A hivatal szerint ez az akadálya annak, hogy a régi posta udvarán tarthassák meg heti egy alkalommal az Óvárosi Gazdapiacot.

Az ügy további fejleményeiről folyamatosan beszámolunk!

 

(Budaörsi Infó)

 

 

facebook:

1 Komment

  1. […] közösségi oldalunkon vita alakult ki, így megkérdeztük Wittinghoff Tamást, Budaörs polgármesterét is, hogy mi a hivatal álláspontja ezügyben. A régi posta épület udvara helyett a polgármester egy másik helyszínt javasol. Olvassák el […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.