Kisütött a második NAP is Budaörsön – Lehet nevezni a 2014-es Nagy Alkotói Pályázatra

(Budaörs, 2014. július 17. – Budaörsi Infó)  A budaörsi Acta Publica Kiadó hagyományteremtő szándékkal, 2013-ban rendezte meg első alkalommal a Nagy Alkotói Pályázatát (NAP), amelynek díja önálló kötetek megjelentetése nyertes kategóriánként, és a művek megjelentetése a kiadó helyi kiadványaiban, Online portálján. Most folytatva ezt a szép hagyományt, ismét kisütöttünk valamit. Itt a második NAP is!

 

Ígéretünkhöz híven idén is meghirdetjük a Nagy Alkotói Pályázatot budaörsiek részére. A pályázati kiírásunk a tavalyi évhez képest viszont változik. A 2013-as év végén a NAPpályázatunkat egy Kulturális Szolgáltatás csomag részeként beterjesztettük Budaörs Város Önkormányzata felé, de sajnos az önkormányzat nem kívánt támogatólag az ügy mögé állni. Viszont a kiadó ennek ellenére is úgy döntött, hogy saját forrásból megvalósítja terveit.

A tavalyi évben két győztest hirdettünk: Antal Lászlót és a Kesjár Csaba Általános Iskola negyedik osztályos tanulóit. Antal László vers kategóriában ért el kiemelkedő eredményt. „Nekem a szó” című verseskötete már a budaörsi könyvtárban is megtalálható.

Az iskolások, pedig csali meséikkel pályáztak. Csalimese füzetük már közkincsként jár kézről kézre a szülők között.

A tavalyi sikerre és a nagy érdeklődésre való tekintettel idén is útnak indítjuk pályázatunkat, viszont kevesebb kategóriában, de egy új, érdekes és éppen aktuális lehetőséggel.

Ebben az évben három kategóriában várunk pályaműveket: meséket, verseket és publicisztikákat!

 

nap_palyazat_dijatado6

Kesjár Csaba Általános Iskola tanulói
A 2013-as NAP pályázat győztesei próza kategóriában

 

 

A mese kategóriáról:

A pályázaton korhatár és a témakör megkötése nélkül, minden budaörsi alkotó részt vehet, kizárólag máshol meg nem jelent írásművekkel!
A legjobbnak ítélt pályaműveket (egyet vagy többet) az Acta Publica Kiadó saját kiadványaként, önálló kötetben vagy egy válogatás kötet részeként elkészíti (beleértve a tipográfiai kivitelezést, tördelést, borítót stb.) és digitális technológiával kinyomtatja, később eldöntendő példányszámban.

A mese kategóriát kiegészítjük a képregény kategóriával. Ebben a műfajban is várjuk az alkotni vágyók műveit. Technikai megkötés itt nincs. Készülhet a képregény kézzel, vagy számítógép segítségével is.

 

A vers kategóriáról:

A pályázaton korhatár és a témakör megkötése nélkül, minden budaörsi alkotó részt vehet, kizárólag máshol meg nem jelent versekkel!
A legjobbnak ítélt pályaműveket az Acta Publica Kiadó saját kiadványaként, önálló antológiaként kötetben elkészíti, vagy válogatás kötetben kiadja, digitális technológiával kinyomtatja később eldöntendő példányban.

 

Publicisztika kategóriáról:

A publicisztika kategóriának a határait a közelgő választások miatt kicsit szűkebbre szabjuk, és azt kérjük a nevezőktől, hogy Budaörssel kapcsolatos álmaikat, vágyaikat, elképzeléseiket vessék papírra. Írják le, hogy milyennek képzelik el az ideális Budaörsöt, mi az amit elvárnak a megválasztásra kerülő képviselőktől. Saját vagy mások élethelyzeteinek konkrét példáin keresztül mondják el személyes véleményüket városunk jelenéről, közelmúltjáról. Tudassák velünk, hogy mi lenne a dolga a képviselőknek, és hogy milyen feladatok várnak még a városban megoldásra, és ha van rá ötletük, hogy hogyan lehetne megoldani a Budaörsön felmerülő problémákat, osszák meg velünk és a közvéleménnyel! A választások előtt a legjobb írásokat a tízezer példányban megjelenő Budaörsi Infó választási mellékletében megjelentetjük.

 

antal_laszlo

Antal László
A 2013-as NAP pályázat győztese vers kategóriában

 

A 2014-es Nagy Alkotói Pályázatról:

A Pályázat célja: A Kiadó hisz abban, hogy az írói, költői, alkotói tehetséggel megáldott budaörsiek munkái között szép számban találni olyanokat, amelyek irodalmi, helytörténeti értékük okán közlésre érdemesek és nagyobb olvasóközönség figyelmére is méltók. Mindez be is bizonyosodott az első alkalommal kiírt NAP pályázaton. A Kiadó a helyi közösségformáló irodalmi, szépírói, alkotói, kulturális törekvéseket szeretné támogatni és előmozdítani.

A Pályázaton részt vehetnek: azon Budaörsön élő és alkotó személyek, akik kreatív írásokat, önálló szépirodalmi alkotásokat és véleményközlő írásokat (vers, mese, képregény, publicisztika stb.) hoznak létre és jelen pályázati kiírás feltételeit teljesítik és mindenben elfogadják.

A Pályázat további feltételei: A Pályázatra szánt leendő írásoknak a tartalmi, stiláris és helyesírási szempontból történő ellenőrzését a szerző elvégezi. A szerzők elfogadják, hogy részletek és szerkesztett változatok is megjelenhetnek műveikből.

Valamennyi pályaműhöz egy Jelentkezési lapot kérünk csatolni, amelyben az író bemutatkozik és nyilatkozik arról, hogy a Pályázat ­fel­téte­leit, szabályait elfogadja, valamint, hogy budaörsi lakos.

 

A Pályázat módja: A prózai, verses, publicisztikai pályaműveket két nyomtatott példányban plusz elektronikus úton (e-mailben, csatolt fájlban, CD-n) Word-formátumban kérjük eljuttatni a kiadó címére, illetve e-mail címére kérjük megküldeni. A képregényeket pedig egy példányban a fent leírtak szerint.

CÍM:

Acta Publica Kiadó (NAP 2014), 
2040 Budaörs, Kisfaludy u. 40., 

E-mail cím: actapublica@starkiss.hu.

A pályázat határideje: 2014. szeptember 30.

Eredményhirdetés: A pályázat eredményéről 2014. október 31. után adunk tájékoztatást. A pályázat győzteseinek névsora a Budaörsi Infó Online oldalain jelenik majd meg (www.budaorsiinfo.hu).

A pályázattal kapcsolatos további kérdéseket az actapublica@starkiss.hu e-mail címre várjuk.

Nevezési díj nincs!

Az Acta Publica Kiadó fenntartja a jogot arra, hogy – minőségi okokból – díjat/díjakat nem oszt ki. A kiíró kéziratot nem őriz meg és nem küld vissza, kivéve, ha a pályázó felbélyegzett és megcímzett válaszborítékot mellékel. Amennyiben a pályázó valótlan személyes adatokkal, vagy nem saját kézirattal pályázik, az a pályázatból történő azonnali kizárását vonja maga után.

A kiírók várják iskolák, intézmények, cégek, egyesületek díj-felajánlásait a pályázók számára!  

 

 

 

PÁLYÁZATI SZABÁLYZAT

 

Jelen Pályázat szabályzat (a továbbiakban: Szabályzat) vonatkozik a Starkiss Kft. Acta Publica Kiadója által meghirdetett II. Nagy Alkotói Pályázatra – NAP 2014 (a továbbiakban: Pályázat).

 

A Pályázat kiírója: Starkiss Kft. (székhely: 2040 Budaörs, Lévai u. 31., telephely: 2040 Budaörs, Kisfaludy u. 40., cégjegyzékszám: 13-09-100213).

 

 

1. A Pályázatban résztvevő személyek

 

A Pályázaton részt vehetnek: azon Budaörsön élő és alkotó személyek, akik kreatív írásokat, önálló szépirodalmi alkotásokat és véleményközlő írásokat (vers, mese, képregény, publicisztika stb.) hoznak létre és jelen pályázati kiírás feltételeit teljesítik és mindenben elfogadják.

 

A pályázat nyilvános, amelyen – természetes vagy jogi személyként – egyénileg vagy alkotói csoportként lehet részt venni. A Pályázaton részt vevő személy a továbbiakban: Pályázó.

 

A Pályázaton NEM vehetnek részt az alábbi személyek:

A Szervező vezető tisztségviselői, munkavállalói, ezek közeli hozzátartozói (Ptk. 8:1. § (1) bek.), valamint a lebonyolításban közreműködő cégek tulajdonosai, vezető tisztségviselői, munkavállalói és ezek közeli hozzátartozói.

 

A pályázaton résztvevő személyek a pályázat benyújtásával kifejezetten hozzájárulnak ahhoz, hogy a Starkiss Kft. a megadott személyes adataikat marketingakciókhoz, promóciókhoz felhasználja.

 

Pályázók tudomásul veszik, és kifejezetten hozzájárulnak, hogy – a Pályázat nagyközönség számára történő megismertetése végett – a pályázatra beküldött anyagot részben, teljes egészében, vagy szerkesztett formában a Pályázat kiírója felhasználhatja, kiadványaiban közölheti.

 

Pályázó a Pályázatra kizárólag saját szellemi termékkel pályázhat, pályázati anyagával szerzői jogot nem sérthet, a szerzői jogsértéssel okozott kár, sérelemdíj megfizetéséért Pályázó felel.

 

2. A Pályázat témája

 

A Kiadó hisz abban, hogy az írói, költői, alkotói tehetséggel megáldott budaörsiek munkái között szép számban találni olyanokat, amelyek irodalmi, helytörténeti értékük okán közlésre érdemesek és nagyobb olvasóközönség figyelmére is méltók. A Starkiss Kft. a helyi közösségformáló irodalmi, szépírói, alkotói, kulturális törekvéseket szeretné támogatni és előmozdítani. 2014-ben három kategóriában lehet pályázni: mese, vers és publicisztika!

 

3. Díjazás

 

A Nagy Alkotói Pályázatát (NAP) díja önálló kötetek megjelentetése nyertes kategóriánként, és a művek megjelentetése a kiadó/kiíró helyi kiadványaiban, Online portálján.

 

4. Pályázati határidő

 

2014. szeptember 30.

 

 

 5. A kiválasztás menete

 

A pályázati anyagokat szakértőkből álló zsűri értékeli.

 

A Starkiss Kft. a Pályázat időtartamának végén a beérkezett pályázatokból 2014.10.30-ig választja ki az első helyezettet. Az Acta Publica Kiadó fenntartja a jogot arra, hogy díjat/díjakat nem oszt ki.

 

A pályázat eredményéről 2014. október 31. után adunk tájékoztatást. A pályázat győzteseinek névsora a Budaörsi Infó Online oldalain jelenik majd meg (www.budaorsiinfo.hu).

 

6. Jelentkezés a Pályázatra

 

A Pályázatra szánt leendő írásoknak a tartalmi, stiláris és helyesírási szempontból történő ellenőrzését a szerző elvégezi.

 

Valamennyi pályaműhöz egy Jelentkezési lapot kell csatolni, amelyben a Pályázó bemutatkozik és nyilatkozik arról, hogy a Pályázat ­fel­téte­leit, szabályait elfogadja, valamint, hogy budaörsi lakos.

A Pályázaton való részvételhez szükséges a Pályázó pontos nevének/cégnevének és lakcím/székhely megadása. Pályázói csoportok esetén az egyik tag kapcsolattartóként történő megjelölése vonatkozó adatok közlésével.

 

A Pályázatra történő jelentkezés kizárólag ezen feltételek együttes teljesülése esetén érvényes. A Pályázó felelős azért, hogy adatai a valóságnak megfelelőek legyenek.

 

A Pályázatból kizárásra kerül az a Pályázó, aki a Pályázat tisztaságát, jogszerűségét bármilyen módon sérti, veszélyezteti, illetve a Szabályzatban szereplő kitételeket megsérti.

 

 

7. A pályázat módja

 

A prózai, verses, publicisztikai pályaműveket két nyomtatott példányban plusz elektronikus úton (e-mailben, csatolt fájlban, CD-n) Word-formátumban kell eljuttatni a kiíró címére, illetve e-mail címére. A képregényeket pedig egy példányban a fent leírtak szerint.

CÍM:

Acta Publica Kiadó (NAP 2014), 
2040 Budaörs, Kisfaludy u. 40., 

E-mail cím: actapublica@starkiss.hu.

 

 

 

8. Nyertes értesítése

 

A nyerteseket e-mailben értesítjük. A Pályázó a megadott adatok érvényességéért felel.

 

9. Felelősség kizárás

 

A Pályázat hiányosságáért, értesítési késedelemért a Starkiss Kft. nem vállal felelősséget. A Pályázó a tévesen szolgáltatott adatokból adódó valamennyi következményt maga viseli. Az adatok valódiságát a Pályázatra történő jelentkezés során (vagy azt követően) az Starkiss Kft.-nek nem áll módjában ellenőrizni/vizsgálni. Ezzel kapcsolatban a felelősség és minden ezzel kapcsolatban felmerülő jogi- és anyagi következmény/felelősség minden esetben a Pályázót terheli. A Starkiss Kft. kizár minden felelősséget bármilyen kártérítési, kártalanítási igényért a Pályázatban való részvétel során, a Pályázat esetleges hibáiból, hiányosságaiból, hibás működéséből, a Pályázat során bekövetkezett késésekből eredő vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért, veszteségekért.

 

10. Egyéb

 

A pályázaton való részvétel díjmentes.

 

Amennyiben több – akár magán; akár jogi – személy együtt kíván részt venni a pályázaton, ezen személyek egy pályázónak számítanak.

 

A pályázó kifejezetten vállalja, hogy a pályamunkák elkészítésénél jogdíjas elemeket nem használ, ennek megsértéséért a Pályázó felel.

 

A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával pályázhat.

 

A zsűri fenntarthatja magának a jogot, hogy amennyiben nem találja megfelelőnek a beérkezett művek színvonalát, nem köteles a díjak kiosztására, továbbá, hogy azokat a pályaműveket, amelyek megítélése szerint a formai vagy tartalmi követelményeknek nem teljesen felelnek meg – és ez a körülmény az értékelést nem teszi lehetővé – a pályázatból kizárja.

 

A zsűri döntése ellen jogorvoslatnak helye nincs!

 

 

11. Szerzői és felhasználói jogok

 

 

A Pályázó a pályázati dokumentáció beküldésével kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Starkiss Kft. a beadott pályázati munkákat a pályázat promotálása és népszerűsítése céljából szabadon, területi korlátozás nélkül, az eredményhirdetést követő egy évig – bármikor és tetszőleges időtartamra – kizárólagosan, harmadik személynek átengedhető módon, díj fizetésének kötelezettsége nélkül felhasználhatja, így többek között nyilvánosságra hozhatja, nyilvános előadáson felhasználhatja, átdolgozhatja.

 

A Pályázó a pályázati dokumentáció beküldésével kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy a Starkiss Kft. a beadott pályázati munkákról készült fotókat, audiovizuális műveket és egyéb, ezekről készült promóciós munkákat a pályázat promotálása és népszerűsítése céljából szabadon, területi korlátozás nélkül, határozatlan ideig, kizárólagosan, harmadik személynek átengedhető módon, díj fizetésének kötelezettsége nélkül felhasználhatja, így többek között nyilvánosságra hozhatja, többszörözheti, terjesztheti, nyilvánossághoz közvetítheti (így többek között bármely, tetszőleges honlapra felteheti), kiállíthatja.

 

A pályázó a pályázati dokumentáció beküldésével kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy az Starkiss Kft. a beadott pályázati munkák tekintetében a pályázati dokumentáció benyújtásától számított egy évig kizárólagos, harmadik személy részére átruházható előfelhasználási joggal rendelkezik, így az Starkiss Kft. a Pályázó pályázati munkáinak felhasználására a későbbiekben megállapított feltételekkel felhasználási jogot szerezhet.

 

 

Kelt: Budörs, 2014.06.01.

 

 nap_plakat_2014

(Budaörsi Infó)

facebook:

2 hozzászólás

  1. […] van szó. A nyári hónapokat sem hagyjuk csak úgy elmenni, ezért ismét meghirdettük a 2014-es Nagy Alkotói Pályázatot, hogy az alkotó kedvű művészpalánták szép virággá serdülhessenek a nyár […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.