Csirkemáj fűszeres bundában, tejfölös vegyes zöldsalátával

(Budaörs, 2014. augusztus 17.  – Budaörsi Infó) Pillanatok alatt kész, könnyű, finom és laktató!

 

Hozzávalók 4 személyre:


1 kg csirkemáj
– olaj a sütéshez

a palacsintatésztához:
– 20 dkg liszt
– 2 tojás
– 4 dl tej
– 2 gerezd fokhagyma lereszelve
– 1 csomó petrezselyemzöld apróra vágva
– 1 mokkáskanálnyi só
– 1 késhegynyi őrölt bors
– csipetnyi chili vagy csípős pirospaprika

 

Elkészítése:
Az egészben hagyott májakat megmossuk, lecsöpögtetjük. A hozzávalókból sűrű palacsintatésztát keverünk. A májakat először lisztbe forgatjuk, majd megmártjuk a palacsintatésztában és bő, forró olajban barnáspirosra sütjük. A körethez tetszés szerint zöldségeket apróra vágunk, 3 dl tejfölt kikeverünk 1 teáskanálnyi mustárral, 1 gerezd reszelt fokhagymával és egy evőkanálnyi ketchuppal, ezzel az öntettel kínáljuk a salátát.

Jó étvágyat!
Puczné dr. Mák Éva

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.