Wittinghoff Tamás minden eddiginél erősebb csapat élén indul a választáson

(Budaörs, 2014. augusztus 14. – Budaörsi Infó) A választások közeledtével megkérdeztük a pártok helyi vezetőit és Budaörs polgármesterét a választási rendszerről, hogy hol tartanak most a jelöltállításban és arról, hogy milyen kampányra számítanak idén. Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere ismét versenybe száll a polgármesteri székért. 

 

Mit gondol a jelenlegi helyi önkormányzati választási rendszerről?

 

“A folyamatos törvénymódosítások ezen a területen is bizonytalanságot eredményeznek. Most éppen a főváros esetében nyúltak bele az utolsó pillanatban olyan módon a korábbi szabályozásba, hogy még a választások időpontjának kitűzésével is meg kellett várni az Alkotmánybíróság döntését. Laikusok számára is könnyen belátható, hogy ha az új fővárosi közgyűlést jórészt a kerületi polgármesterek alkotják, akkor borzalmasan nagy aránytalanságok keletkeznek a rendszerben. Hiszen az I. kerületben 24 ezren laknak, míg a XIII. kerületben 117, a XIV. kerület pedig több mint 123 ezren. Vagyis a választáson a nagyobb lakosságszámú kerületekben élők voksai jóval kevesebbet érnek majd. Ez a kérdés egyébként megosztotta az Alkotmánybíróságot is, több bíró különvéleményben fejtette ki, hogy ez így nincsen rendben.”

 

Eldőlt-e már a Budaörs Fejlődéséért Egyesületnél, hogy kik lesznek az indulók? Ön megméretteti-e magát újra a versenyben a polgármesteri székért?

 

“Igen, ebben a ciklusban is szeretnék versenybe szállni a polgármesteri székért.  Idén megint a Budaörs Fejlődéséért Egyesület színeiben fogok elindulni. Már megvannak a jelöltjeink, de a pontos névsort csak a kampány nyitányakor hozzuk nyilvánosságra. Annyit elárulhatok, hogy minden eddiginél erősebb csapattal indulunk.”

 

Egyesületük milyen kampánnyal készül a helyi választásokra? Ön szerint, milyen lesz a kampány hangneme az idei választás alkalmával Budaörsön?

 

“Mi a megelőző választáson is kerültük a negatív kampányt, és ez idén sem lesz másképpen. Ebben az időszakban azt kell bemutatni a választóknak, hogy mit végeztünk eddig és milyen programmal vágunk neki a következő ciklusnak. A hitelesség versenye ez, kinek hiszik el a választók, hogy eléggé tapasztalt és felkészült arra, hogy sikerre vigye Budaörsöt. Hogy más indulók mit terveznek, azt természetesen nem tudhatom.”

 

Terveznek választási együttműködést más pártokkal, szervezetekkel?

 

“Az egyesületünk a Budaörsért tenni akaró tehetséges, képzett és tapasztalt embereket gyűjti maga köré. A jelöltek kiválasztásánál is ez volt a legfontosabb szempont. Ha valaki emellett valamilyen pártban is szerepet vállal, az a magánügye. A Budaörs Fejlődéséért Egyesület (BFE) pártokkal nem köt megállapodást. Azt a gesztust viszont nagyra értékeljük, ha a demokratikus ellenzéki erők felismerik, hogy nincs értelme szétforgácsolni önmagukat, ehelyett olyan civil jelölteket érdemes támogatni, akik jó eséllyel alkothatnak biztos többséget a képviselő-testületben.”

 

Ön szerint megvan a lehetőség arra, hogy egyenlő esélyt kapjanak a megjelenésre a különböző szervezetek és pártok képviselő-jelöltjei a helyi médiákban Budaörsön?

 

“Budaörsön szerencsére nincsen egyetlen médium sem önkormányzati tulajdonban. Így hát erre nincsen ráhatásunk. Az eddigi tapasztalatok szerint vannak kiegyensúlyozott orgánumok, és olyanok is, ahol ez nem természetes. Csak bízhatok abban, hogy az itt élők megfelelő tájékoztatása érdekében minden induló azonos esélyeket kap a kampányban.”

 

A helyi médiában való megjelenés Ön szerint befolyásolhatja a választások kimenetelét? Mi az, ami Ön szerint érdemben dönthet idén az eredményekről?

 

“Számtalan tényező van, ami alapján a választók döntenek. Ezek közül csak egy a médiában való megjelenés. Én azt hiszem, sokat nyom majd a latban a személyes tapasztalat. Hogyan érzik magukat a városban az itt élők, mennyire elégedettek a település fejlődési irányával, az eddig elért eredményekkel. A másik, mint már említettem, a hitelesség. Kinek hiszik el, hogy hozzáértéssel, megfelelő szakmai felkészültséggel, elhivatottsággal képes részt venni az önkormányzat munkájában.”

 

Ön szerint, mi lenne a feladata, szerepe a helyi médiáknak az önkormányzati választások kampányidőszaka alatt? 

 

“Természetesen ugyanaz, mint máskor. Minél sokszínűbb és reálisabb képet adni a választóknak, hogy elegendő információjuk legyen a döntésükhöz.”

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

1 Komment

  1. Budaörsi Infó szerint:

    Közzététel, jogi nyilatkozat, korlátozások

    A Budaörsi Infó Online-on közzétett cikkek, fotók, fotóművészeti, művészeti alkotások, más szerzői művek a kiadó írásbeli engedélyével többszörözhetőek, továbbíthatóak bármilyen technikai megoldással a nyilvánosság felé, illetve tehetőek a nyilvánosság számára hozzáférhetővé a médiában [Szjt. 36. § (2)].

    Ez a nyilatkozat a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény 36. § (2) bekezdésében foglaltak szerinti tiltó nyilatkozatnak minősül.

    Internetes megjelenésre kizárólag az alábbi módon vehető át szöveges anyag:

    – cím, lead, a cikk első bekezdése, közvetlen hivatkozás (mélylink) a http://www.budaorsiinfo.hu oldalon található http://www.budaorsiinfo.hu/blog/2014/08/14/wittinghoff-tamas-minden-eddiginel-erosebb-csapat-elen-indul-a-valasztason/ teljes cikkre.

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.