Az egész országban heves esőzésekre figyelmeztetnek

Az egész országra figyelmeztetéseket adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre a várható heves zivatarok, felhőszakadás, viharos szél, illetve a sok eső miatt. Három megyében tartós hőségre is figyelmeztetnek.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki veszélyjelzése szerint Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megye területén a hőség miatt másodfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken a napi középhőmérséklet tartósan 25, néhol akár 27 Celsius-fok felett alakulhat.

Ugyanakkor lassan egy hidegfront vonul át az országon. A csütörtök folyamán a nyugati megyékben területi átlagban 20 milliméter körüli csapadék hullhat le, és több megyében rövid alatt is leeshet jelentős mennyiségű csapadék.

Felhőszakadás lehetősége miatt Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Pest megyében, valamint Budapesten elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 milliméternél is több csapadék hullhat.

Emellett Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a várható heves zivatarok miatt is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést. Így ezekben a megyékben olyan zivatarokra is készülni kell, amelyeket károkozó szél, illetve jégeső kísérhet.

Az előrejelzés szerint a legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 16, keleten 34 fok közelében várható. Késő estére 14-20 fok közé hűl le a levegő.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.