Négykilós aranyinget csináltatott születésnapjára egy indiai férfi

Négy kilogramm súlyú színarany inget csináltatott magának egy indiai férfi, abban szeretné ünnepelni 45. születésnapját pénteken.

 

Pankadzs Parakh pazar ruhadarabjának ára legalább 214 ezer dollár (67 millió forint) – olvasható a Hindustan Times hírportálon.

Az aranyinget húsz mumbai aranyműves készítette. Négy hónap kellett hozzá, hogy a 18-22 karátos nemesfémből szövetet szőjenek. Parak szerdán ment a drága holmiért, útja onnan egyenesen a város híres templomába vezetett, hogy áldozati ajándékkal hálát adjon az isteneknek.

Ugyan a hétgombos, galléros ing minden része aranyból van, semmilyen más fémet nem kevertek bele, mégis rugalmas, sima és kényelmes. Belül vékony textil védi a bőrt a horzsolástól. Ki lehet mosni és teregetni, ha pedig elszakad vagy más kár esik benne, javítható vagy átalakítható, erre garanciát kapott a megrendelő.

A férfi lakóhelyén, a nyugat-indiai Maharastra államban, Jeola városban élőket nem különösebben lepte meg a szokatlan születésnapi ajándék: amikor Parakh az utcára lép, testét legalább két-három kilogramm arany ékszer díszíti.

“Már ötéves koromban elkápráztatott az arany” – nyilatkozta a férfi, aki a nyolcadik osztály után abbahagyta a tanulást és beszállt a család helyi textilüzemének munkájába.

Feleségét és már diplomás fiait nem érdekli a családfő aranymániája. “A rokonság többi tagja viszont azt gondolja, megbolondultam. Már az esküvőnkön így volt: sok vendég kínosnak találta, hogy több volt rajtam az arany, mint a menyasszonyon” – magyarázta a dúsgazdag indiai, aki azt reméli, fényűző ruhadarabjával bekerül a Guinness-rekordok könyvébe.

(http://www.hindustantimes.com/india-news/meet-the-man-with-a-shirt-made-of-gold/article1-1248818.aspx)

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.