Nyáron is szükség van a véradókra!

Nyáron is szükség van rád! Adj vért! Adj esélyt! – ezzel a szlogennel hív véradásra a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete. A megyében augusztus végéig 52 véradóhelyszínen és a Vérellátó Szolgálat intézeteiben is várják a véradókat.

A nyári időszakban kiürülnek a nagyvárosok, sokan töltik vízparton vagy külföldön jól megérdemelt szabadságukat. A betegellátásnak ugyanakkor ebben az időszakban is szüksége van az életmentő vérre. Fontos, hogy a következő hetekben minél többen vegyetek részt az országszerte szervezett véradásokon.

A megyében július 28. és augusztus 31. között 52 helyszínen szervez véradást a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete. A hazai legnagyobb humanitárius szervezet segítve a véradók hatékony megszólítását „Nyáron is szükség van rád! Adj vért, adj esélyt” elnevezéssel országos kampányt is indít.

A Magyar Vöröskereszt ezen a nyáron is várja a véradókat a nagyobb fesztiválokon, rendezvényeken és a vízpartok  közelében is. A lakóhelyhez, munkahelyhez, nyaralóhelyhez legközelebbi megyei véradóhelyszínek és időpontok a  www.veradas.hu és a https://www.facebook.com/onkentes.veradas Facebook oldalon tekinthetőek meg.

A Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete a kánikulai napokon plusz folyadékot biztosít a véradók számára.2/2 A véradáshoz az alábbi iratok szükségesek: TAJ-kártya, személyi igazolvány, lakcímkártya. Véradás előtt bőséges folyadékfogyasztás és étkezés javasolt.

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.