Évfordulós ünnepséget tart a 90 éves Budaörsi Sport Club

(Budaörs, 2014. augusztus 3. – Budaörsi Infó) Budaörs város legpatinásabb versenysport egyesületét 1924-ben alapították, így idén 2014-ben ünnepli fennállásának 90. évfordulóját.

A kezdetekben csak a labdarúgás működött az egyesület keretein belül. Napjainkban a Budaörsi Sport Club egy 8 szakosztályból álló egyesület, amely a versenysport területén eredményeivel a lehető legmagasabb szinten kívánja képviselni Budaörs városát hazai és nemzetközi szinten egyaránt.

Az iskolai-szabadidősport területén pedig olyan rendezvényeket szervez, amelynek eredményeként egyre több budaörsi fiatal kezd el rendszeresen sportolni, ezáltal egészségesebben élni. Az óvodákkal és iskolákkal folyamatosan fejlődő kapcsolatuk közül kiemelkedik két program: az Ovijudo, valamint a Budaörsi Iskolai Pingpong Program, amelynek keretein belül a 2013-2014-es tanévben 270 gyermek sajátíthatta el az asztalitenisz sportág alapjait szakedzők segítségével.

A programot az Országos Asztalitenisz Szövetség mintaprogramnak tekinti, a Magyar Olimpiai Bizottság pedig szakmai és erkölcsi támogatásáról biztosította a Magyarországon asztalitenisz sportágban egyedülálló kezdeményezést. Az eddig megrendezett két Sportválasztó napon és Nyílt napon összesen több mint 2800 érdeklődő ismerkedhetett meg az egyesülettel, próbálhatták ki sportágaikat.

 

Az elmúlt 90 év legkiemelkedőbb eredményei:

–         Világbajnoki címek: Fazekas Csaba (judo – szenior korosztály)

Palágyi Gergely (atlétika – szenior korosztály)

–         Európa Bajnoki cím: Ecseki Nándor (asztalitenisz – ifjúsági korosztály)

–         Európa Bajnoki bronzérem: Juhász Nikolett (karate – felnőtt korosztály)

–         Világ Kupa érmek: Burján László (judo –felnőtt korosztály)

–         Bajnokok Ligája ezüstérem: Női asztalitenisz csapat

–         Magyar Bajnoki cím csapatban: Női asztalitenisz csapat

–         Magyar Bajnoki címek egyéniben, több sportágban: judo, karate, atlétika, asztalitenisz, autó-motor

–         Olimpiai részvétel: Szabó Nikoletta (2000, 2004, 2008 – atlétika)

Fazekas Mária (2004 – asztalitenisz)

Jakab János (2008 – asztalitenisz)

Molnár Cornélia (2012 –asztalitenisz)

Szabó Attila (2012- atlétika)

 

A versenysport területén jelenleg a legfőbb cél, annak az öt sportolónak biztosítani a feltételeket, akik harcba szállnak a következő olimpia kvótáinak a megszerzéséért (2016).

Siroki Ibolya (judo): Felnőtt országos bajnokság III. hely, 63 kg-ban indul a nemzetközi versenyeken az elkövetkezendő időszakban

Szabó Nikolett (atlétika – gerelyhajítás): felnőtt országos csúcstartó, utánpótlás és ifjúsági Európa Bajnok, 4. Olimpiájára készül

Pergel Szandra (asztalitenisz): többszörös Magyar Bajnok, Európa Bajnoki 5. helyezett, Bajnokok Ligája döntős csapat tagja

Burján László (Judo): Magyar Bajnok, többszörös Világ Kupa érmes, 66 kg-ban vág neki az Olimpiai kvalifikációs versenyeknek

– Szabó Attila (atlétika – tízpróba): Universiade III. hely, többszörös Magyar Bajnok, második Olimpiájára készül

 

Augusztus 29-én a Budaörsi Sport Club jelenlegi elnöksége egy olyan ünnepi sportnapot rendez, amikor a BSC jelenlegi tagjai és történetének legsikeresebb sportolói, edzői, sportvezetői, valamint az egyesület támogatói, partnerei közösen ünneplik a kerek évfordulót.

A rendezvényre meghívták Dr. Simicskó Istvánt, sportért felelős államtitkárt, Fábián Lászlót, a MOB sportigazgatóját, Wittinghoff Tamást, Budaörs város polgármesterét, a város képviselő-testületének tagjait, valamint Regényi Jánost, a BSC tiszteletbeli elnökét.

Ráadásul a BSC dupla kerek évfordulót ünnepel, hiszen a labdarúgó csapat 50 évvel ezelőtt, 1964-ben nyerte meg a Szabadföld Kupát. A rendezvény ott lesznek mindazok, akiket személyesen köszönthetnek az évforduló alkalmából, a szervezésben segít a BLATT (Budaörsi Labdarúgók Történelmi Társasága).

 

(Budaörsi Infó/BSC)

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.