Egy találmány, amely megmentheti az emberi civilizációt

Julian Melchiorri még csak most diplomázik az angol iparművészeti egyetemen, de a nevét az elmúlt pár napban sokan megjegyezték. Julian a Tufts Egyetem kutatóival közösen fejlesztett ki egy mesterséges levelet, ami fény hatására oxigént termel, pont úgy, mint a Földön található növények.

A fiú a selyem egy speciális fehérjét és egy algákban található anyagot használt arra, hogy létrehozza a mesterséges levelet. Ezután csak fényre van szükség, és találmány máris elkezdi átalakítani a levegőben található széndioxidot oxigénné.

A levél használható például épületek külső és belső felületeinek beborítására, amik így folyamatosan tisztítanák a városok szennyezett levegőjét.

A találmány az űrkutatásban is nagyon sokat segíthet. A növényeket termeszteni a súlytalanság állapotában nagyon bonyolult, nélkülük viszont nehezen megoldható, hogy az űrhajósoknak legyen elég oxigénjük egy hosszútávú űrutazás során. A mesterséges levél viszont a súlytalanságban is működik, így ki lehet vele “tapétázni” az űrhajó belsejét.

http://www.dezeen.com/2014/07/25/movie-silk-leaf-first-man-made-synthetic-biological-leaf-space-travel/

mesterseges_level

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.