Putyin-párti kijelentései miatt kizártak pártjából egy volt lengyel válogatott kapust

Jan Tomaszewski egykori lengyel válogatott labdarúgót, híres kapust, jelenlegi parlamenti képviselőt kizárta soraiból az ellenzéki Jog és Igazságosság (PiS) párt hétfőn, miután nyilvánosan ellenezte a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság esetleges bojkottját.

 

Jaroslaw Kaczynski, a legnagyobb ellenzéki párt elnöke a PAP hírügynökségnek nyilatkozva kijelentette: lengyelellenes kijelentései miatt zárták ki Tomaszewskit a nemzeti konzervatív pártból.

„Aki ilyen pillanatban Putyin mellett szólal meg, és nem hajlandó a világbajnokság bojkottjának megalapozott követelését támogatni, az legalapvetőbb érdekeink ellen cselekszik” – jelentette ki Kaczynski.

Tomaszewski több alkalommal is az oroszországi világbajnokság bojkottja ellen foglalt állást. Egy rádióadásban, már a malajziai légitársaság utasszállító gépének lelövése után így utasította el a bojkott lehetőségét: „Putyint meg lehet büntetni, de a világot, a labdarúgást nem”. Hozzátette: „Amennyiben a hollandok a labdarúgás szintjén akarják megbüntetni Oroszországot, ne játsszanak az orosz csapatokkal. De ne akarják elrontani a világ szurkolóinak ezt az ünnepét”.

A volt élsportoló azt állítja, hogy valójában nem “oroszbarát” nyilatkozatai, hanem választókerületében, a PiS lódzi szervezetében zajló konfliktus miatt zárták ki, ugyanis az októberi önkormányzati választások előtt ő is pályázni szeretett volna a párt polgármesteri jelöltségére.

Tomaszewski független képviselőként folytatja parlamenti tevékenységét. http://www.pap.pl/palio/html.run?_Instance=cms_www.pap.pl&_PageID=1&s=infopakiet&dz=kraj&idNewsComp=&filename=&idnews=172914&data=&status=biezace&_CheckSum=-1926481472

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.