Hídlezárás Budaörsön – Sánta Áron: Én biztosan nem mennék át rajta a gyerekeimmel autóval!

(Budaörs, 2014. július 29. – Budaörsi Infó) 2014. július 29-én Sánta Áron önkormányzati képviselő egy bejegyzést posztolt a közösségi oldalán, miszerint Budaörsön a Szellő utca végében lévő hidat lezárták balesetveszély miatt: “Figyelem! Mindenkit értesítek, hogy a Szellő utca alján a hidat lezártuk! Az esőzések következtében a híd megrogyott, életveszélyes!”. A helyszínen jártunk és beszéltünk a képviselővel is, hogy megtudjuk mi lesz az esőzés következtében megcsúszott híd sorsa.

 

Sánta Áron a Budaörsi Infónak elmondta, hogy a lakók jelezték neki, hogy a vasárnapi nagy felhőszakadás több problémát okozott az Aradi utca alján is, ahol jelenleg is útépítés folyik. A problémát az okozta, hogy a vízelvezető árok fala megcsúszott.

santa_aron_Budaors_00

Sánta Áron

 

“Amikor kimentünk a helyszínre egyértelműen láttuk, hogy a híd nem úgy néz ki, mint három-négy nappal előtte. Kihívtuk a közterületfelügyeletet és a rendőrséget, illetve képeket küldtünk a műszaki ügyosztály felé is, hogy nézzék meg a felmerült problémát.”

Nem szerették volna felvállalni a baleset lehetőségét, ezért a hivatalos szervek lezárták a hidat. A híd teherbírása egy tonna, és mivel már kevés olyan autó van ami egy tonna súlyú, így a balesetek elkerülése érdekében szükségszerű volt ez a lépés – mondta el a Budaörsi Infónak a környék területi önkormányzati képviselője.

 

Meddig tart a lezárás?

“Azt, hogy meddig tart majd a lezárás láthatólag nem lehet tudni. A csütörtök reggeli statikai vizsgálatig mindenképpen fontosnak tartottuk, hogy ne menjen át forgalom a hídon. A statikai vizsgálat majd megállapítja, hogy milyen állapotban van a szerkezet. Én biztosan nem mennék át rajta a gyerekeimmel autóval!”

 

szello_utca_utlezaras

 

Mi a megoldás erre a helyzetre? Mi lesz a híd sorsa?

“Megnézzük, hogy milyen megoldások vannak, hogy lehet-e stabilizálni a helyzetét, hogy tovább lehessen használni, vagy el kell-e bontani.

Azt azonban tudni kell, hogy folyamatban van egy engedélyeztetés arra vonatkozólag, hogy ennek a hídnak a helyén egy új átjáró készülhessen.

Ezzel kapcsolatban azonban még nem érkezett meg az építési engedély. Csütörtökön lesz egy fellebbviteli eljárás, amelynek a keretén belül kijönnek a kormányhivataltól egy statikai ellenőrzésre.

Terveink szerint nem teljesen híd lesz, hanem inkább az ároknak a befedése fog megtörténni, és azon lesz egy út.  Forrás van rá, hisz benne van a költségvetésben. Az egy más kérdés, hogy amíg nem kapunk engedélyt, addig mit tudunk csinálni a jelenlegi helyzetben.

Ha meglesz az engedély, akkor elkezdjük a munkát. Viszont, ha le van zárva egy híd és nem látják az emberek, hogy épül helyette egy új, akkor nyilván türelmetlenek.

Az az egy kérdés van még, hogy legyen-e híd vagy ne legyen. Ha van, és elkészül a bekötés az Alsóhatár útra, akkor ez a híd legyen-e autók számára is elérhető, vagy legyen inkább egy olyan híd – mint ami feljebb van az Ősz utcánál -, ami kizárólag a gyalogos forgalom számára van megnyitva?”

 

Ennél az utcánál már volt szó arról is, hogy talán egyirányúsítani fogják a forgalmat. Ez megvalósulhat?

“Igen, itt szó volt az utcák egyirányúsításáról is. Most ezért a lakosok azt mondhatják, hogy ez egy jó kis trükk volt részünkről, hogy a híd le legyen zárva. Aki ezt így gondolja, az menjen ki és nézze meg a jelenlegi helyzetet.

Azonban egyirányúsításról  szó sincs addig, amíg az Alsóhatár út és a Fő út kereszteződésében a körforgalom nem készül el, és a szerviz út meghosszabbítása az Alsóhatár útig nem fejeződik be, addig nem akarunk ilyen egyirányúsításról beszélni.”

 

szello_utca_utlezaras2

Csütörtök reggel kerül sor a statikai vizsgálatokra. Akkor majd kiderül, hogy mi lesz a sorsa a továbbiakban a Szellő utca végében található hídnak. Addig is óvatosan közlekedjenek a környéken!

 

(Budaörsi Infó)

 

facebook:

1 Komment

  1. […] Sánta Áron önkormányzati képviselő felhívása a közösségi oldalán: „Figyelem! Mindenkit értesítek, hogy a Szellő utca alján a hidat lezártuk! Az esőzések következtében a híd megrogyott, életveszélyes!”. Korábbi cikkünket erről az ügyről ide kattintva olvashatják! […]

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.