Pénzvadászatot tartottak Berlinben

Berlinbe érkezett az Eldugott készpénz (Hidden Cash) nevű jótékonysági mozgalom: a német főváros egyik parkjában vasárnap több százan kutattak a pénzes borítékok után, amelyeket egy gazdag amerikai rejtett el.

 

A kaliforniai ingatlanvállalkozó húsz- és ötveneurós bankjegyeket rejtett el borítékokban a Berlin közepén elterülő 210 hektáros – a budapesti Városligetnél több mint kétszer nagyobb – Tiergarten parkban, és csak annyit árult el, hogy az aranyhalas tó közelében érdemes kutatni.

A pénzvadászat délelőtt indult, és alig hat óra alatt mind a 24 boríték előkerült. “Köszönöm Berlin, nagy buli volt” – írta az akció végén a Twitteren Jason Buzi, a kincskereső játék kitalálója és finanszírozója.

hidden_cash_berlinpenzkereses

A HiddenCash című Twitter-fiókon keresztül kommunikáló amerikai idén tavasszal indította el a társadalmi kísérletnek nevezett mozgalmát, amellyel másokat is adakozásra akar serkenteni. San Francisco és New York után július elejétől Európában igyekszik terjeszteni a jótékonyság szellemiségét a játékkal, amelyet azonban az első tervezett helyszínen, Párizsban nem engedélyeztek, mert a francia törvények tiltják a pénzosztást közterületen.

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.