Budaörs büszkesége: Ecseki Nándor

A galéria megtekintéséhez kattintson a képekre!
Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet! Kattintson, ha szeretné látni a többi képet!

(Budaörs, 2014. július 24. – Budaörsi Infó) Ecseki Nándor 2011 nyarán került a Cegléd férfi asztalitenisz csapatától Budaörsre, a Budaörsi Sport Club Asztalitenisz Szakosztályához. Nagy váltás volt ez az akkor még csak 15 éves sportolónak, hiszen minden téren új környezetbe került. Elengedhetetlen volt ebben a korszakban Nándi számára a biztos és mindenben támogató családi háttér, illetve a klubbal való stabil együttműködés.               

Nándi ekkor már az ifjúsági válogatott tagja volt. A versenyekre való felkészülése komoly szervezést igényelt, hiszen össze kellett egyeztetni az iskolát, a válogatott edzéseket, illetve az egyesület érdekeit is, ebben a szervezésben játszott fő szerepet Iván Csaba és Harczi Zsolt (edzői stáb) és természetesen a szakosztályvezetése is.

2012-ben a felnőtt férfi első osztályban szereplő Budaörsi 2iSC csapatának első számú játékosává vált. Ugyanebben az évben 2 ezüstérmet szerzett az Ifjúsági Utánpótlás Budapest Bajnokságon, valamint a Szerb nemzetközi Bajnokságon (World Junior Circuit) egyéni és páros versenyszámban aranyérmes lett.

Nándi nem csak országos, európai, de világ szinten is vihette szakosztálya hírnevét, hiszen 2012 decemberében részt vehetett az utánpótlás magyar válogatott tagjaként az Indiában megrendezésre kerülő Ifjúsági Világbajnokságon is, ahol vegyes páros versenyszámban negyeddöntőbe jutásért játszhatott.

Évről évre nyomon követhető volt a fejlődés, 2013-ban az Országos Utánpótlás Magyar Bajnokságon kétszer állhatott a dobogó legfelső fokára. Nemzetközi színtéren kiemelkedik a Spanyol Nemzetközi Bajnokságon elért csapat bronzérme. Valamint a fejlődést az is bizonyította, hogy felnőtt korosztályban kvalifikálta magát a hazai egyik legrangosabb versenyre, a Top 12-re.

Ami a szakosztály számára talán a legfontosabb volt ebben az időszakban, hogy a felnőtt férfi Extra Ligás (legfelsőbb osztály) csapat a 2012-2013-as szezonban a várakozásokon felül teljesített, ezüstérmes lett, mely eredmény kivívásában Nándi óriási szerepet töltött be, azzal, hogy mérkőzéseinek több mint 75%-át megnyerte.

Az elmúlt 3 év munkája 2014-re teljesedett ki. Először a hazai Utánpótlás Országos Bajnokságon lett magyar bajnok párosban és döntős egyéniben, majd a Lengyel Nemzetközi Bajnokságon (ITTF Junior Circuit) 31 ország 285 asztaliteniszezője közül nyerte meg élete első egyéni nemzetközi címét, emellett Szudi Ádámmal párosban sem találtak legyőzőre. Ez a páros ebben az évben állt össze először, minden korosztályos mérkőzésüket hazai és nemzetközi szinten megnyertek, melynek csúcspontja az olaszországi utánpótlás Európa Bajnokság volt, ahol Európa Bajnoki címet szereztek. Valamint vegyes párosban Nándi ezüstérmet is ünnepelhetett, ezzel a Budaörsi Sport Club versenyzője a magyar utánpótlás válogatott legeredményesebb tagja lett.

A Budaörsön eltöltött három év összegzéseként Nándi számos hazai és nemzetközi versenyen ért el helyezéseket, az adott években megrendezett minden utánpótlás Európa és Világbajnokságon részt vett kiemelkedő eredményekkel.

Ezek az eredmények egyrészt köszönhetőek Nándi példamutató sportolói hozzáállásának és szorgalmának, nagyrészt pedig annak a biztos háttérnek, amelyet Budaörs Város Önkormányzata, a Budaörsi Sport Club és annak elnöke, Somlyó Gergely teremtenek meg.

 

 

 

 

facebook:

0 Komment

Válasz küldése

Be kell jelentkeznie, a komment írásához.